Club sandwich

kontakt_1
Club sandwich

0

0 / 0

Prosty przepis i ciekawa alternatywa dla klasycznych kanapek z serem i szynką. Chrupiący chleb tostowy warstwowo układany z pysznymi dodatkami, takimi jak bekon, sałata czy ser. Smacznego!

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 plaster ser cheddar

1 plaster ser żółty

1 plaster sałata lodowa

1 plaster szynka konserwowa

2 plaster bekon

1 łyżecz. majonez

1 łyżecz. musztarda

Przygotowanie


1

Kromki chleba tostujemy na złoty kolor w tosterze, w piekarniku lub podsmażamy krótko na maśle na patelni.

2

Bekon rumienimy na patelni bez tłuszczu. Kromki tostowanego chleba smarujemy delikatnie majonezem i musztardą. Na pierwszej kromce układamy liść sałaty, na nim plasterek szynki i plasterek sera.

3

Na wierzch kładziemy drugą kromkę chleba posmarowaną już majonezem i musztardą i układamy drugi plasterek sera i chrupiący bekon. Przykrywamy kolejną kromką chleba.

4

Przekrawamy na pół po skosie i każdy „trójkącik” wbijamy ozdobną wykałaczkę z kilkoma pomidorkami koktajlowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

192

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły