Club sandwich
kontakt_1
Prosty przepis i ciekawa alternatywa dla klasycznych kanapek z serem i szynką. Chrupiący chleb tostowy warstwowo układany z pysznymi dodatkami, takimi jak bekon, sałata czy ser. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
192
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Prosty przepis i ciekawa alternatywa dla klasycznych kanapek z serem i szynką. Chrupiący chleb tostowy warstwowo układany z pysznymi dodatkami, takimi jak bekon, sałata czy ser. Smacznego!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 plaster ser cheddar
1 plaster ser żółty
1 plaster sałata lodowa
1 plaster szynka konserwowa
2 plaster bekon
1 łyżecz. majonez
1 łyżecz. musztarda
Przygotowanie
Kromki chleba tostujemy na złoty kolor w tosterze, w piekarniku lub podsmażamy krótko na maśle na patelni.
Bekon rumienimy na patelni bez tłuszczu. Kromki tostowanego chleba smarujemy delikatnie majonezem i musztardą. Na pierwszej kromce układamy liść sałaty, na nim plasterek szynki i plasterek sera.
Na wierzch kładziemy drugą kromkę chleba posmarowaną już majonezem i musztardą i układamy drugi plasterek sera i chrupiący bekon. Przykrywamy kolejną kromką chleba.
Przekrawamy na pół po skosie i każdy „trójkącik” wbijamy ozdobną wykałaczkę z kilkoma pomidorkami koktajlowymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
192
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.