Club sandwich

kontakt_1
Club sandwich

0

0 / 0

Prosty przepis i ciekawa alternatywa dla klasycznych kanapek z serem i szynką. Chrupiący chleb tostowy warstwowo układany z pysznymi dodatkami, takimi jak bekon, sałata czy ser. Smacznego!

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 plast. ser cheddar

1 plast. ser żółty

1 plast. sałata lodowa

1 plast. szynka konserwowa

2 plast. bekon

1 łyżeczka majonez

1 łyżeczka musztarda

Przygotowanie


1

Kromki chleba tostujemy na złoty kolor w tosterze, w piekarniku lub podsmażamy krótko na maśle na patelni.

2

Bekon rumienimy na patelni bez tłuszczu. Kromki tostowanego chleba smarujemy delikatnie majonezem i musztardą. Na pierwszej kromce układamy liść sałaty, na nim plasterek szynki i plasterek sera.

3

Na wierzch kładziemy drugą kromkę chleba posmarowaną już majonezem i musztardą i układamy drugi plasterek sera i chrupiący bekon. Przykrywamy kolejną kromką chleba.

4

Przekrawamy na pół po skosie i każdy „trójkącik” wbijamy ozdobną wykałaczkę z kilkoma pomidorkami koktajlowymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły