0

Składniki

1 Szczypta
pieprz ziołowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
pieprz
0.25 Szklanki
wino białe wytrawne
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
pomidor
1 Sztuka
sok z cytryny
1 Łyżka
oliwa
2 Łyżki
ser żółty
1 Łyżka
nać pietruszki
70 Dekagramów
Cielęcina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek posiekać, utrzeć ze świeżo startą gałką muszkatołową, pieprzem, sokiem z cytryny i łyżka oliwy.
  2. Mięso pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem, posolić, natrzeć przygotowana pastą, odstawić do lodówki na 3 godz.
  3. Na patelni na rozgrzanej łyżce oliwy usmażyć mięso z obu stron.
  4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso, przykryć plastrem pomidora i posypać serem. zapiekać ok 15. min w temp. 200 st C. Przed podaniem posypać posiekana pietruszką.

Opis

Świetnie pasuje na rodzinny obiad

Podobne przepisy

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz

Makaron z pomidorami

Średni Do 1 godz

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min

Penne w pomidorach

Łatwy Do 15 min

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!