1

Składniki

3 Łyżki
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
800 Gramów
Cielęcina
5 Sztuk
liść laurowy
10 Sztuk
ziele angielskie
10 Sztuk
pieprz ziarnisty
2 Łyżki
masło extra
4 Łyżki
koper ogrodowy
0.5 Litra
bulion warzywny
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cielęcinę gotujemy 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
  2. Roztapiamy masło, dodajemy mąkę, rozprowadzamy bulionem i zagotowujemy. Sos doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Dodajemy śmietanę i koperek, nie gotujemy.
  4. Mięso kroimy w kostkę i łączymy z sosem.

Opis

smaczne, dietetyczne danie obiadowe.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!