1

Składniki

3 Łyżki
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
800 Gramów
Cielęcina
5 Sztuk
liść laurowy
10 Sztuk
ziele angielskie
10 Sztuk
pieprz ziarnisty
2 Łyżki
masło extra
4 Łyżki
koper ogrodowy
0.5 Litra
bulion warzywny
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cielęcinę gotujemy 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
  2. Roztapiamy masło, dodajemy mąkę, rozprowadzamy bulionem i zagotowujemy. Sos doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Dodajemy śmietanę i koperek, nie gotujemy.
  4. Mięso kroimy w kostkę i łączymy z sosem.

Opis

smaczne, dietetyczne danie obiadowe.

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodki...

Przepis
Średni Do 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!