Cielęcina w sosie koperkowym
uwielbiampl
smaczne, dietetyczne danie obiadowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
494
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
smaczne, dietetyczne danie obiadowe.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
800 g cielęcina
5 szt. liść laurowy
10 szt. ziele angielskie
10 szt. pieprz ziarnisty
3 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
2 łyżka masło
4 łyżka koper ogrodowy
0.50 l bulion warzywny
0.50 szkl. śmietana 18%
Przygotowanie
Cielęcinę gotujemy 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
Roztapiamy masło, dodajemy mąkę, rozprowadzamy bulionem i zagotowujemy. Sos doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy śmietanę i koperek, nie gotujemy.
Mięso kroimy w kostkę i łączymy z sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
494
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.