Cielęcina w sosie koperkowym

uwielbiampl
Cielęcina w sosie koperkowym

1

0 / 0

smaczne, dietetyczne danie obiadowe.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

800 g cielęcina

5 szt. liść laurowy

10 szt. ziele angielskie

10 szt. pieprz ziarnisty

3 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

2 łyżka masło

4 łyżka koper ogrodowy

0.50 l bulion warzywny

0.50 szkl. śmietana 18%

Przygotowanie


1

Cielęcinę gotujemy 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.

2

Roztapiamy masło, dodajemy mąkę, rozprowadzamy bulionem i zagotowujemy. Sos doprawiamy solą i pieprzem.

3

Dodajemy śmietanę i koperek, nie gotujemy.

4

Mięso kroimy w kostkę i łączymy z sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

494

kcal

Białka

50

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły