Cielęcina w sosie koperkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Cielęcina w sosie koperkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975823704.jpeg&w=3840&q=75)
smaczne, dietetyczne danie obiadowe.
1
0 / 0
smaczne, dietetyczne danie obiadowe.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
800 g cielęcina
5 szt. liść laurowy
10 szt. ziele angielskie
10 szt. pieprz ziarnisty
3 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
2 łyżka masło
4 łyżka koper ogrodowy
0.50 l bulion warzywny
0.50 szkl. śmietana 18%
Przygotowanie
1
Cielęcinę gotujemy 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
2
Roztapiamy masło, dodajemy mąkę, rozprowadzamy bulionem i zagotowujemy. Sos doprawiamy solą i pieprzem.
3
Dodajemy śmietanę i koperek, nie gotujemy.
4
Mięso kroimy w kostkę i łączymy z sosem.