1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
800 Gramów
Cielęcina
5 Sztuk
liść laurowy
10 Sztuk
ziele angielskie
10 Sztuk
pieprz ziarnisty
3 Łyżki
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
2 Łyżki
masło extra
4 Łyżki
koper ogrodowy
0.5 Litra
bulion warzywny
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cielęcinę gotujemy 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
  2. Roztapiamy masło, dodajemy mąkę, rozprowadzamy bulionem i zagotowujemy. Sos doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Dodajemy śmietanę i koperek, nie gotujemy.
  4. Mięso kroimy w kostkę i łączymy z sosem.

Opis

smaczne, dietetyczne danie obiadowe.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz.

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz.

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!