Example thumb
2

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz czarny
0.5 Litra
bulion warzywny
0.5 Szklanki
śmietana 18%
5 Sztuk
liść laurowy
10 Sztuk
pieprz ziarnisty
10 Sztuk
ziele angielskie
2 Łyżki
masło extra
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
koper ogrodowy
80 Dekagramów
Cielęcina
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cielęcinę gotować 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
  2. Roztopić masło, dodać mąkę, rozprowadzić bulionem i zagotować. Sos doprawić solą i pieprzem.
  3. Dodać śmietanę i koperek, nie gotować.
  4. Mięso pokroić w kostkę i połączyć z sosem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Opis

Smaczne dietetyczne danie dla 4 osób z koperkiem, który ułatwia trawienie. Życzę smacznego!!!!!!!!!!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!