Cielęcina w sosie koperkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cielęcina w sosie koperkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974778232.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne dietetyczne danie dla 4 osób z koperkiem, który ułatwia trawienie.
2
2.8 / 4
Smaczne dietetyczne danie dla 4 osób z koperkiem, który ułatwia trawienie.
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz czarny
0.50 l bulion warzywny
0.50 szkl. śmietana 18%
5 szt. liść laurowy
10 szt. pieprz ziarnisty
10 szt. ziele angielskie
2 łyżka masło
3 łyżka mąka pszenna tortowa
4 łyżka koper ogrodowy
80 dag. cielęcina
Przygotowanie
1
Cielęcinę gotować 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
2
Roztopić masło, dodać mąkę, rozprowadzić bulionem i zagotować. Sos doprawić solą i pieprzem.
3
Dodać śmietanę i koperek, nie gotować.
4
Mięso pokroić w kostkę i połączyć z sosem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.