Cielęcina w sosie koperkowym

m7
Cielęcina w sosie koperkowym

2

2.8 / 4

Smaczne dietetyczne danie dla 4 osób z koperkiem, który ułatwia trawienie.

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz czarny

0.50 l bulion warzywny

0.50 szkl. śmietana 18%

5 szt. liść laurowy

10 szt. pieprz ziarnisty

10 szt. ziele angielskie

2 łyżka masło

3 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka koper ogrodowy

80 dag. cielęcina

Przygotowanie


1

Cielęcinę gotować 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.

2

Roztopić masło, dodać mąkę, rozprowadzić bulionem i zagotować. Sos doprawić solą i pieprzem.

3

Dodać śmietanę i koperek, nie gotować.

4

Mięso pokroić w kostkę i połączyć z sosem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

493

kcal

Białka

50

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły