Cielęcina w sosie koperkowym
m7
Smaczne dietetyczne danie dla 4 osób z koperkiem, który ułatwia trawienie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
493
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
2.8 / 4
Smaczne dietetyczne danie dla 4 osób z koperkiem, który ułatwia trawienie.
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz czarny
0.50 l bulion warzywny
0.50 szkl. śmietana 18%
5 szt. liść laurowy
10 szt. pieprz ziarnisty
10 szt. ziele angielskie
2 łyżka masło
3 łyżka mąka pszenna tortowa
4 łyżka koper ogrodowy
80 dag. cielęcina
Przygotowanie
Cielęcinę gotować 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
Roztopić masło, dodać mąkę, rozprowadzić bulionem i zagotować. Sos doprawić solą i pieprzem.
Dodać śmietanę i koperek, nie gotować.
Mięso pokroić w kostkę i połączyć z sosem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
493
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.