Cielęcina nadziewana

m7
Cielęcina nadziewana

1

0 / 0

Przepis na obiad.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1.40 kg cielęcina

1 szczyp. sól, pieprz

450 g cielęcina

2 szkl. chleb

1 szkl. mleko

1.50 szkl. szpinak

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. pomidor

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzać do 175 st. C

2

Mięso naciąć wzdłuż. Odstawić.

3

W małej misce, chleb namoczyć w mleku. Wymieszać pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem.

4

Nacięcie wypełnić masą. Mięso związać lub spiąć.

5

Mięso włożyć do brytfanny. Piec bez przykrycia ok. 90 min.

6

Podawać z ziemniakami i marchewką, według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

827

kcal

Białka

87

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły