1

Składniki

1.4 Kilograma
Cielęcina
1 Szczypta
sól, pieprz
450 Gramów
Cielęcina
2 Szklanki
Chleb
1 Szklanka
mleko
1.5 Szklanki
szpinak
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
pomidor
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzać do 175 st. C
  2. Mięso naciąć wzdłuż. Odstawić.
  3. W małej misce, chleb namoczyć w mleku. Wymieszać pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Nacięcie wypełnić masą. Mięso związać lub spiąć.
  5. Mięso włożyć do brytfanny. Piec bez przykrycia ok. 90 min.
  6. Podawać z ziemniakami i marchewką, według uznania.

Opis

Przepis na obiad.

Podobne przepisy

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Frittata z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Kremowe brokuLOVE

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kremowe brokuLOVE

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Kurczak faszerowany pomidorami, mozzarellą i szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak faszerowany pomidorami, mozzarellą i szpinakiem

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!