1

Składniki

1.4 Kilograma
Cielęcina
1 Szczypta
sól, pieprz
450 Gramów
Cielęcina
2 Szklanki
Chleb
1 Szklanka
mleko
1.5 Szklanki
szpinak
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
pomidor
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzać do 175 st. C
  2. Mięso naciąć wzdłuż. Odstawić.
  3. W małej misce, chleb namoczyć w mleku. Wymieszać pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Nacięcie wypełnić masą. Mięso związać lub spiąć.
  5. Mięso włożyć do brytfanny. Piec bez przykrycia ok. 90 min.
  6. Podawać z ziemniakami i marchewką, według uznania.

Opis

Przepis na obiad.

Podobne przepisy

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz.

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!