Cielęcina nadziewana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cielęcina nadziewana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976699246.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na obiad.
1
0 / 0
Przepis na obiad.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1.40 kg cielęcina
1 szczyp. sól, pieprz
450 g cielęcina
2 szkl. chleb
1 szkl. mleko
1.50 szkl. szpinak
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. pomidor
Przygotowanie
1
Piekarnik nagrzać do 175 st. C
2
Mięso naciąć wzdłuż. Odstawić.
3
W małej misce, chleb namoczyć w mleku. Wymieszać pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem.
4
Nacięcie wypełnić masą. Mięso związać lub spiąć.
5
Mięso włożyć do brytfanny. Piec bez przykrycia ok. 90 min.
6
Podawać z ziemniakami i marchewką, według uznania.