Cielęcina nadziewana
m7
Przepis na obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
827
kcal
Białka
87
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Przepis na obiad.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1.40 kg cielęcina
1 szczyp. sól, pieprz
450 g cielęcina
2 szkl. chleb
1 szkl. mleko
1.50 szkl. szpinak
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. pomidor
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 175 st. C
Mięso naciąć wzdłuż. Odstawić.
W małej misce, chleb namoczyć w mleku. Wymieszać pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem.
Nacięcie wypełnić masą. Mięso związać lub spiąć.
Mięso włożyć do brytfanny. Piec bez przykrycia ok. 90 min.
Podawać z ziemniakami i marchewką, według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
827
kcal
Białka
87
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.