Cielęcina nadziewana
m7
1
0 / 0
Przepis na obiad.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1.40 kg cielęcina
1 szcz. sól, pieprz
450 g cielęcina
2 szkl. chleb
1 szkl. mleko
1.50 szkl. szpinak
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. pomidor
Przygotowanie
1
Piekarnik nagrzać do 175 st. C
2
Mięso naciąć wzdłuż. Odstawić.
3
W małej misce, chleb namoczyć w mleku. Wymieszać pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem.
4
Nacięcie wypełnić masą. Mięso związać lub spiąć.
5
Mięso włożyć do brytfanny. Piec bez przykrycia ok. 90 min.
6
Podawać z ziemniakami i marchewką, według uznania.