Cielęcina nadziewana

m7
Cielęcina nadziewana

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis na obiad.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1.40 kg cielęcina

1 szczyp. sól, pieprz

450 g cielęcina

2 szkl. chleb

1 szkl. mleko

1.50 szkl. szpinak

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. pomidor

Przygotowanie


Piekarnik nagrzać do 175 st. C

Mięso naciąć wzdłuż. Odstawić.

W małej misce, chleb namoczyć w mleku. Wymieszać pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem.

Nacięcie wypełnić masą. Mięso związać lub spiąć.

Mięso włożyć do brytfanny. Piec bez przykrycia ok. 90 min.

Podawać z ziemniakami i marchewką, według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

827

kcal

Białka

87

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły