0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
2 Szczypty
sól, pieprz
2 Szczypty
przyprawa typu vegeta
2 Łyżeczki
musztarda
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
3 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
przecier pomidorowy
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso przełożyć do miski dodać pokrojoną cebulkę, bułkę tartą, jajko , przyprawić do smaku i wymieszać. Z masy uformować klopsiki.
  2. Zagotować wodę (około 0, 7 l)dodać kostkę rosołową , pulpety i gotować około 15 min i wyjąć.
  3. Dodać do wywaru przecier i zagęścić mąką doprawić do smaku i dodać ugotowane pulpeciki.

Opis

Nie tylko dla dorosłych ale i dla dzieci

Podobne przepisy

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!