Cielęce pulpety w sosie pomidorowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cielęce pulpety w sosie pomidorowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977335151.jpeg&w=3840&q=75)
Nie tylko dla dorosłych ale i dla dzieci
0
0 / 0
Nie tylko dla dorosłych ale i dla dzieci
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg mięso mielone
2 szczyp. sól, pieprz
2 szczyp. przyprawa typu vegeta
2 łyżecz. musztarda
1 szt. jajko
1 szt. cebula
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
3 łyżka bułka tarta
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Mięso przełożyć do miski dodać pokrojoną cebulkę, bułkę tartą, jajko , przyprawić do smaku i wymieszać. Z masy uformować klopsiki.
2
Zagotować wodę (około 0, 7 l)dodać kostkę rosołową , pulpety i gotować około 15 min i wyjąć.
3
Dodać do wywaru przecier i zagęścić mąką doprawić do smaku i dodać ugotowane pulpeciki.