Cielęce pulpety w sosie pomidorowym
m7
Nie tylko dla dorosłych ale i dla dzieci
Wartości odżywcze na porcję
Energia
517
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nie tylko dla dorosłych ale i dla dzieci
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg mięso mielone
2 szczyp. sól, pieprz
2 szczyp. przyprawa typu vegeta
2 łyżecz. musztarda
1 szt. jajko
1 szt. cebula
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
3 łyżka bułka tarta
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Mięso przełożyć do miski dodać pokrojoną cebulkę, bułkę tartą, jajko , przyprawić do smaku i wymieszać. Z masy uformować klopsiki.
Zagotować wodę (około 0, 7 l)dodać kostkę rosołową , pulpety i gotować około 15 min i wyjąć.
Dodać do wywaru przecier i zagęścić mąką doprawić do smaku i dodać ugotowane pulpeciki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
517
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.