0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
2 Szczypty
sól, pieprz
2 Szczypty
przyprawa typu vegeta
2 Łyżeczki
musztarda
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
3 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
przecier pomidorowy
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso przełożyć do miski dodać pokrojoną cebulkę, bułkę tartą, jajko , przyprawić do smaku i wymieszać. Z masy uformować klopsiki.
  2. Zagotować wodę (około 0, 7 l)dodać kostkę rosołową , pulpety i gotować około 15 min i wyjąć.
  3. Dodać do wywaru przecier i zagęścić mąką doprawić do smaku i dodać ugotowane pulpeciki.

Opis

Nie tylko dla dorosłych ale i dla dzieci

Podobne przepisy

Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!