Cielęce pulpety w sosie pomidorowym

m7
Cielęce pulpety w sosie pomidorowym

0

0 / 0

Nie tylko dla dorosłych ale i dla dzieci

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg mięso mielone

2 szczyp. sól, pieprz

2 szczyp. przyprawa typu vegeta

2 łyżecz. musztarda

1 szt. jajko

1 szt. cebula

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

3 łyżka bułka tarta

2 łyżka przecier pomidorowy łowicz

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Mięso przełożyć do miski dodać pokrojoną cebulkę, bułkę tartą, jajko , przyprawić do smaku i wymieszać. Z masy uformować klopsiki.

2

Zagotować wodę (około 0, 7 l)dodać kostkę rosołową , pulpety i gotować około 15 min i wyjąć.

3

Dodać do wywaru przecier i zagęścić mąką doprawić do smaku i dodać ugotowane pulpeciki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

517

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły