Cieciorka w pomidorowym sosie curry

maspexdigital
 Cieciorka w pomidorowym sosie curry

0

0 / 0

Cieciorkę można przyrządzać na wiele sposobów, sprawdź nasz przepis na cieciorkę w sosie pomidorowym. To świetny pomysł na bezmięsny, pożywny obiad. Idealnie komponuje się z chlebkami naan domowej roboty. Potrzebujesz do nich zaledwie kilku łatwo dostępnych składników takich jak: mąka, drożdże, sól, jogurt, mleko oraz oliwa z oliwek. Sam przepis na cieciorkę w pomidorowym sosie curry to doskonała propozycja na wegetariańskie danie

14

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szkl. cieciorka

1 opak. przecier pomidorowy łowicz

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

250 g szpinak

1 łyżecz. chilli

2 łyżecz. curry

2 szczyp. sól, pieprz

300 g mąka lubella puszysta tortowa

1 łyżecz. suche drożdże

1 łyżecz. sól

4 łyżka jogurt

130 ciepłe mleko

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Cebulę i czosnek kroimy i dusimy na oliwie. Dodajemy Przecier Łowicz, ugotowaną cieciorkę, chilli, curry, sól i pieprz. Podlewamy 1 szklanką wrzątku i przykrywamy. Dusimy około 10 minut. Dodajemy liście szpinaku i dalej dusimy 5 minut pod przykryciem.

2

Mieszamy wszystkie składniki na chlebek. Wyrabiamy ciasto. Ostawiamy na 45 minut do wyrośnięcia.

3

Po wyrośnięciu dzielimy na 8 części, formujemy chlebki, skrapiamy oliwą i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180C (termoobieg).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły