0

Składniki

2 Szklanki
Cieciorka
1 Opakowanie
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
250 Gramów
szpinak
1 Łyżeczka
Chilli
2 Łyżeczki
curry
2 Szczypty
sól, pieprz

Chlebek Naan

300 Gramów
1 Łyżeczka
Suche drożdże
1 Łyżeczka
sól
4 Łyżki
Jogurt
130 Mililitrów
Ciepłe mleko
1 Łyżka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i czosnek kroimy i dusimy na oliwie. Dodajemy Przecier Łowicz, ugotowaną cieciorkę, chilli, curry, sól i pieprz. Podlewamy 1 szklanką wrzątku i przykrywamy. Dusimy około 10 minut. Dodajemy liście szpinaku i dalej dusimy 5 minut pod przykryciem.
  2. Mieszamy wszystkie składniki na chlebek. Wyrabiamy ciasto. Ostawiamy na 45 minut do wyrośnięcia.
  3. Po wyrośnięciu dzielimy na 8 części, formujemy chlebki, skrapiamy oliwą i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180C (termoobieg).

Podobne przepisy

Świdry Lubella Pełne Ziarno z cieciorką i szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry Lubella Pełne Ziarno z cieciorką i szpinakiem

Spagetti bolognese

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spagetti bolognese

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Kurczak w szynce

Przepis
Średni Do 1 godz
Kurczak w szynce

Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w ...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w sosie serowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!