0

Składniki

2 Szklanki
Cieciorka
1 Opakowanie
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
250 Gramów
szpinak
1 Łyżeczka
Chilli
2 Łyżeczki
curry
2 Szczypty
sól, pieprz

Chlebek Naan

300 Gramów
1 Łyżeczka
Suche drożdże
1 Łyżeczka
sól
4 Łyżki
Jogurt
130 Mililitrów
Ciepłe mleko
1 Łyżka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i czosnek kroimy i dusimy na oliwie. Dodajemy Przecier Łowicz, ugotowaną cieciorkę, chilli, curry, sól i pieprz. Podlewamy 1 szklanką wrzątku i przykrywamy. Dusimy około 10 minut. Dodajemy liście szpinaku i dalej dusimy 5 minut pod przykryciem.
  2. Mieszamy wszystkie składniki na chlebek. Wyrabiamy ciasto. Ostawiamy na 45 minut do wyrośnięcia.
  3. Po wyrośnięciu dzielimy na 8 części, formujemy chlebki, skrapiamy oliwą i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180C (termoobieg).

Podobne przepisy

Kurczak w szynce

Średni Do 1 godz
Kurczak w szynce

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Łatwy Do 40 min
Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Penne z szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Penne z szpinakiem

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!