Cieciorella zdrowy kakaowy krem z ciecierzycy

decomorreno
Cieciorella zdrowy kakaowy krem z ciecierzycy

0

3.5 / 4

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

400 g ugotowana ciecierzyca

4 łyżka kakao decomorreno

20 g daktyle świeże

120 g masło z orzechów laskowych

60 mleko kokosowe

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Ciecierzycę przepłucz i odsącz. Wyciągnij pestki z daktyli. Wszystkie składniki włóż do miski i zblenduj na gładki krem.

2

Do uzyskania odpowiedniej konsystencji dodawaj stopniowo mleko kokosowe bądź roślinne.

3

Możesz go używać jako krem do pieczywa lub krem do naleśników czy placków. Możesz przez kilka dni przechowywać krem w szczelnie zamkniętym słoiku.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły