Ciecierzyca zapiekana z serem feta

maspexdigital
Ciecierzyca zapiekana z serem feta

0

0 / 0

.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. pomidory krojone łowicz

1 pusz. ciecierzyca

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szcz. słodka papryka

1 szcz. oregano

1 szcz. cukier trzcinowy

1 szt. ser feta

0.30 szkl. oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem.

2

Wymieszać z pomidorami, doprawić szczyptą słodkiej i czerwonej papryki, oregano oraz odrobiną cukru trzcinowego.

3

Dodać odcedzoną ciecierzycę z puszki, wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego.

4

Posypać pokruszonym serem feta i piec 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły