Ciecierzyca zapiekana z serem feta
maspexdigital
.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1444
kcal
Białka
59
gram
Węglowodany
135
gram
Tłuszcze
76
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. pomidory krojone łowicz
1 puszka ciecierzyca
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. słodka papryka
1 szczyp. oregano
1 szczyp. cukier trzcinowy
1 szt. ser feta
0.30 szkl. oliwa z oliwek
Przygotowanie
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem.
Wymieszać z pomidorami, doprawić szczyptą słodkiej i czerwonej papryki, oregano oraz odrobiną cukru trzcinowego.
Dodać odcedzoną ciecierzycę z puszki, wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Posypać pokruszonym serem feta i piec 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1444
kcal
Białka
59
gram
Węglowodany
135
gram
Tłuszcze
76
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.