Ciecierzyca zapiekana z serem feta
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Ciecierzyca zapiekana z serem feta](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975295363.jpeg&w=3840&q=75)
.
0
0 / 0
.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. pomidory krojone łowicz
1 puszka ciecierzyca
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. słodka papryka
1 szczyp. oregano
1 szczyp. cukier trzcinowy
1 szt. ser feta
0.30 szkl. oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem.
2
Wymieszać z pomidorami, doprawić szczyptą słodkiej i czerwonej papryki, oregano oraz odrobiną cukru trzcinowego.
3
Dodać odcedzoną ciecierzycę z puszki, wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
4
Posypać pokruszonym serem feta i piec 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.