Ciecierzyca po arabsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Ciecierzyca po arabsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976042328.jpeg&w=3840&q=75)
2
0 / 0
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. sos arabski łowicz
1 szt. cebula
1 puszka ciecierzyca
1 łyżka olej
1 łyżka sezam
Przygotowanie
1
Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na łyżce oleju.
2
Ciecierzycę odsącz pozostawiając odrobinę płynu, przełóż na patelnię i posyp przyprawą dołączoną do sosu Łowicz.
3
Duś przez chwilę do odparowania nadmiaru wody.
4
Dodaj na patelnię zawartość słoika i zamieszaj.
5
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę
6
Możesz podawać je z pitą lub kaszą kuskus.