Ciecierzyca po arabsku

maspexdigital
Ciecierzyca po arabsku

Średnia 0 / 0

Oceń!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 opak. sos arabski łowicz

1 szt. cebula

1 puszka ciecierzyca

1 łyżka olej

1 łyżka sezam

Przygotowanie


Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na łyżce oleju.

Ciecierzycę odsącz pozostawiając odrobinę płynu, przełóż na patelnię i posyp przyprawą dołączoną do sosu Łowicz.

Duś przez chwilę do odparowania nadmiaru wody.

Dodaj na patelnię zawartość słoika i zamieszaj.

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę

Możesz podawać je z pitą lub kaszą kuskus.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1944

kcal

Białka

83

gram

Węglowodany

295

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły