1

Składniki

1 Opakowanie
Sos Arabski Łowicz
1 Sztuka
cebula
1 Puszka
Ciecierzyca
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
SEZAM
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na łyżce oleju.
  2. Ciecierzycę odsącz pozostawiając odrobinę płynu, przełóż na patelnię i posyp przyprawą dołączoną do sosu Łowicz.
  3. Duś przez chwilę do odparowania nadmiaru wody.
  4. Dodaj na patelnię zawartość słoika i zamieszaj.
  5. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę
  6. Możesz podawać je z pitą lub kaszą kuskus.

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Golonka pieczona w kapuście

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Golonka pieczona w kapuście

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!