Ciecierzyca po arabsku

maspexdigital
Ciecierzyca po arabsku

2

0 / 0

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 opak. sos arabski łowicz

1 szt. cebula

1 pusz. ciecierzyca

1 łyżka olej

1 łyżka sezam

Przygotowanie


1

Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na łyżce oleju.

2

Ciecierzycę odsącz pozostawiając odrobinę płynu, przełóż na patelnię i posyp przyprawą dołączoną do sosu Łowicz.

3

Duś przez chwilę do odparowania nadmiaru wody.

4

Dodaj na patelnię zawartość słoika i zamieszaj.

5

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę

6

Możesz podawać je z pitą lub kaszą kuskus.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły