Example thumb
5

Składniki

30 Mililitrów
spirytus
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
masło extra
1 Kostka
masło extra
0.5 Litra
mleko
100 Gramów
czekolada gorzka
400 Gramów
wiśnie
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.75 Szklanki
mąka ziemniaczana
0.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
cukier
10 Sztuk
jaja kurze całe
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Mleko zagęszczone Krówka
2 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
1 Łyżka
KAWA NATURALNA
1 Łyżka
kakao
1 Łyżka
kakao
1 Łyżka
sok z cytryny
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
Kawa capuccino
5 Dekagramów
Orzechy mielone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Biszkopt:ubić na sztywno białka jaj,dodawać cukier i ubijać,dodawać po jednym zółtku i ucierać.Wsypać przesianą mąkę,proszek kakao i kawę i delikatnie wymieszać. Podzielić na dwie części i upiec dwa biszkopty.
  2. Krem orzechowy: ubić białka na sztywno,dodawać cukier i żółtka,ubić. Wsypać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Upiec. Wiśnie zalać spirytusem.
  3. Krem karmelowy: utrzeć masło,dodać mleko skondensowane(krówka),sok z cytryny,spirytus.Krem capuccino: ugotować budynie z cukrem i wystudzić.
  4. Utrzeć masło,dodawać wystudzony budyń i suchą kawę capuccino,dodać pokrojoną na małe kawałki czekoladę,wymieszać. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i do tężejącej dodać odsączone z soku wymieszanego ze spirytusem wiśnie.
  5. Biszkopty nasączyć sokiem z wiśni z odrobiną spirytusu lub wódki,albo tylko sokiem.Na biszkopt kawowy wyłożyć masę karmelową,następnie biszkopt orzechowy,galaretka z wiśniami,krem capuccino,biszkopt kawowy. Całość polać polewą czekoladową.

Opis

Polecam wszystkim smakoszom ciast!Ciasto ma super smak i ładnie prezentuje się na stole.Przepis dostałam od znajomej i często go piekę.Smacznego!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!