Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Prezentuję przepis, który bardzo często króluje w moim domu. Idealny szczególnie wtedy, kiedy jest pora na śliwki węgierki. Od innych przepisów z wykorzystaniem śliwek odróżnia go pianka ubita z białek. Gorąco polecam - pyszne ciasto.
1 | Kilogram |
śliwki
|
|
0.5 | Kostki |
masło
|
|
20 | Gramów |
skórka z cytryny
|
|
1 | Sztuka |
cukier puder
|
|
1 | Sztuka |
CUKIER WANILIOWY
|
|
5 | Sztuk |
jaja kurze całe
|
|
5 | Łyżek |
mąka ziemniaczana
|
|
5 | Łyżek |
cukier
|
|
1 | Łyżka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |