Ciasto ze śliwkami i kruszonką

monikap
Ciasto ze śliwkami i kruszonką

0

0 / 0

Przepis na szybkie ciasto owocowe, które jest proste i smaczne. Śliwki i kruszonka podbiją Twoje kubki smakowe.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg śliwki

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 kostka margaryna zwykła

1.50 szkl. cukier

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1.50 szkl. olej

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

1 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Śliwki w sezonie świeże umyć i pokroić na połówki. Usunąć pestki.

2

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

3

Z podanych składników na kruszonkę zagnieść kruszonkę.

4

Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, ułożyć śliwki( można posypać je cukrem) posypać kruszonką. Piec w temp. 180 C przez ok.45 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

451

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły