Ciasto ze śliwkami i kruszonką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
monikap
![Ciasto ze śliwkami i kruszonką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977480477.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na szybkie ciasto owocowe, które jest proste i smaczne. Śliwki i kruszonka podbiją Twoje kubki smakowe.
0
0 / 0
Przepis na szybkie ciasto owocowe, które jest proste i smaczne. Śliwki i kruszonka podbiją Twoje kubki smakowe.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg śliwki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 kostka margaryna zwykła
1.50 szkl. cukier
3 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. olej
0.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. cukier
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
1 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
Śliwki w sezonie świeże umyć i pokroić na połówki. Usunąć pestki.
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Z podanych składników na kruszonkę zagnieść kruszonkę.
Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, ułożyć śliwki( można posypać je cukrem) posypać kruszonką. Piec w temp. 180 C przez ok.45 min.