Ciasto ze śliwkami
m7
Pyszne i szybkie do zrobienia ciasto ze śliwkami. Wystarczy kilka chwil, by upiec to ciasto. Polecamy wykorzystać go również z innymi owocami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4824
kcal
Białka
66
gram
Węglowodany
668
gram
Tłuszcze
202
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
5 / 1
Pyszne i szybkie do zrobienia ciasto ze śliwkami. Wystarczy kilka chwil, by upiec to ciasto. Polecamy wykorzystać go również z innymi owocami.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 kg śliwki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna mleczna
1.50 szkl. cukier
2 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
Margarynę utrzeć z jajkami i cukrami, dodać mąkę z proszkiem i dobrze wymieszać.
Ciasto wylać na wysmarowaną podłużną blachę z brzegami.
Na górze poukładać wydrylowane śliwki skórką do dołu i posypać cukrem.
Piec około 40 min w 170 st. C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4824
kcal
Białka
66
gram
Węglowodany
668
gram
Tłuszcze
202
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.