Ciasto ze śliwkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto ze śliwkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2249-1702057619304.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne i szybkie do zrobienia ciasto ze śliwkami. Wystarczy kilka chwil, by upiec to ciasto. Polecamy wykorzystać go również z innymi owocami.
2
5 / 1
Pyszne i szybkie do zrobienia ciasto ze śliwkami. Wystarczy kilka chwil, by upiec to ciasto. Polecamy wykorzystać go również z innymi owocami.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 kg śliwki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna mleczna
1.50 szkl. cukier
2 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
1
Margarynę utrzeć z jajkami i cukrami, dodać mąkę z proszkiem i dobrze wymieszać.
2
Ciasto wylać na wysmarowaną podłużną blachę z brzegami.
3
Na górze poukładać wydrylowane śliwki skórką do dołu i posypać cukrem.
4
Piec około 40 min w 170 st. C.