2

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
cynamon
250 Gramów
margaryna zwykła
250 Gramów
mąka pszenna tortowa
100 Gramów
mąka krupczatka
200 Gramów
cukier
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
śmietana 18%
0.5 Kilograma
śliwki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć z cukrem i dodać żółtka.
  2. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Na końcu dodać śmietanę, pianę z białek i zapach.
  4. Wylać ciasto do tortownicy a na wierzchu ułożyć śliwki i posypać cynamonem.
  5. Piec ok. godziny.
  6. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub kleksem kremówki.

Opis

Pyszne ciasto na jesienną chandrę.

Podobne przepisy

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Knedle ze śliwkami

Średni Do 1 godz
Knedle ze śliwkami

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!