Ciasto ze śliwkami
m7
Pyszne ciasto na jesienną chandrę, czyli połączenie słodkiego ciasta, kwaskowatych śliwek i aromatycznego cynamonu. To najlepsze, jesienne połączenie smaków. Przekonaj się!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
446
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Pyszne ciasto na jesienną chandrę, czyli połączenie słodkiego ciasta, kwaskowatych śliwek i aromatycznego cynamonu. To najlepsze, jesienne połączenie smaków. Przekonaj się!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. cynamon
250 g margaryna zwykła
250 g mąka pszenna tortowa
100 g mąka krupczatka lubella
200 g cukier
3 szt. jaja kurze całe
3 łyżka śmietana 18%
0.50 kg śliwki
Przygotowanie
Margarynę utrzeć z cukrem i dodać żółtka.
Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia.
Na końcu dodać śmietanę, pianę z białek i zapach.
Wylać ciasto do tortownicy a na wierzchu ułożyć śliwki i posypać cynamonem.
Piec ok. godziny.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub kleksem kremówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
446
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.