Ciasto ze śliwkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto ze śliwkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976696737.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne ciasto na jesienną chandrę, czyli połączenie słodkiego ciasta, kwaskowatych śliwek i aromatycznego cynamonu. To najlepsze, jesienne połączenie smaków. Przekonaj się!
2
0 / 0
Pyszne ciasto na jesienną chandrę, czyli połączenie słodkiego ciasta, kwaskowatych śliwek i aromatycznego cynamonu. To najlepsze, jesienne połączenie smaków. Przekonaj się!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. cynamon
250 g margaryna zwykła
250 g mąka pszenna tortowa
100 g mąka krupczatka lubella
200 g cukier
3 szt. jaja kurze całe
3 łyżka śmietana 18%
0.50 kg śliwki
Przygotowanie
Margarynę utrzeć z cukrem i dodać żółtka.
Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia.
Na końcu dodać śmietanę, pianę z białek i zapach.
Wylać ciasto do tortownicy a na wierzchu ułożyć śliwki i posypać cynamonem.
Piec ok. godziny.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub kleksem kremówki.