Ciasto ze śliwkami

m7
Ciasto ze śliwkami

2

0 / 0

Pyszne ciasto na jesienną chandrę, czyli połączenie słodkiego ciasta, kwaskowatych śliwek i aromatycznego cynamonu. To najlepsze, jesienne połączenie smaków. Przekonaj się!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

2 łyżeczka cynamon

250 g margaryna zwykła

250 g mąka pszenna tortowa

100 g mąka krupczatka lubella

200 g cukier

3 szt. jaja kurze całe

3 łyżka śmietana 18%

0.50 kg śliwki

Przygotowanie


1

Margarynę utrzeć z cukrem i dodać żółtka.

2

Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia.

3

Na końcu dodać śmietanę, pianę z białek i zapach.

4

Wylać ciasto do tortownicy a na wierzchu ułożyć śliwki i posypać cynamonem.

5

Piec ok. godziny.

6

Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub kleksem kremówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły