2

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
cynamon
250 Gramów
margaryna zwykła
250 Gramów
mąka pszenna tortowa
100 Gramów
mąka krupczatka
200 Gramów
cukier
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
śmietana 18%
0.5 Kilograma
śliwki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć z cukrem i dodać żółtka.
  2. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Na końcu dodać śmietanę, pianę z białek i zapach.
  4. Wylać ciasto do tortownicy a na wierzchu ułożyć śliwki i posypać cynamonem.
  5. Piec ok. godziny.
  6. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub kleksem kremówki.

Opis

Pyszne ciasto na jesienną chandrę.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!