Ciasto z wiśniami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto z wiśniami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1720164801704.jpg&w=3840&q=75)
Ciasto z wiśniami to soczyste połączenie biszkoptu, galaretki, bitej śmietany i sezonowych owoców. Jest szybkie i wyjątkowo proste w przygotowaniu. To doskonały deser na każdą okazję, zarówno do popołudniowej kawy, jak i na specjalne okazje, takie jak urodziny, imieniny, uroczystości rodzinne lub przyjęcia na świeżym powietrzu. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Ciasto z wiśniami to soczyste połączenie biszkoptu, galaretki, bitej śmietany i sezonowych owoców. Jest szybkie i wyjątkowo proste w przygotowaniu. To doskonały deser na każdą okazję, zarówno do popołudniowej kawy, jak i na specjalne okazje, takie jak urodziny, imieniny, uroczystości rodzinne lub przyjęcia na świeżym powietrzu. Życzymy smacznego!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżecz. cukier waniliowy
1 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. jaja kurze całe
2 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. galaretka wiśniowa
50 dag. wiśnie
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. śmietanka kremowa 30%
Przygotowanie
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie połączyć z 6 żółtkami. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać.
Następnie piec w piekarniku bez termoobiegu w 170°C przez około 30 minut, aż do suchego patyczka.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić.
Do tężejącej galaretki dodać wydrylowane wiśnie.
Do wyłożonej biszkoptem formy wyłożyć zastygającą galaretkę. Przed podaniem ciasto udekorować kremówką ubitą z cukrem waniliowym i wiśniami.