1

Składniki

50 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
570 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
450 Gramów
masło
200 Mililitrów
mleko
340 Gramów
cukier
8 Sztuk
jajko
4 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szczypty
sól
1 Sztuka
Czerwony Barwnik spożywczy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 170 stopni.
  2. 225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.
  3. Przesiej 300 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko. Dodaj barwnik.
  4. Przelej do formy i piecz w temperaturze 170 st. przez 50 - 60 min.
  5. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia, pokrój na plastry i wytnij z nich za pomocą foremki serca.
  6. 225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.
  7. Przesiej 270 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko.
  8. Wlej do formy niewielką ilość masy, układaj wycięte serca. Przykryj pozostałą częścią ciasta.
  9. Piecz ponownie przez około 40-50 minut.
  10. Po upieczeniu wystudź i udekoruj polewą.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!