1

Składniki

570 Gramów
50 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
450 Gramów
masło
200 Mililitrów
mleko
340 Gramów
cukier
8 Sztuk
jajko
4 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szczypty
sól
1 Sztuka
Czerwony Barwnik spożywczy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 170 stopni.
  2. 225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.
  3. Przesiej 300 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko. Dodaj barwnik.
  4. Przelej do formy i piecz w temperaturze 170 st. przez 50 - 60 min.
  5. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia, pokrój na plastry i wytnij z nich za pomocą foremki serca.
  6. 225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.
  7. Przesiej 270 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko.
  8. Wlej do formy niewielką ilość masy, układaj wycięte serca. Przykryj pozostałą częścią ciasta.
  9. Piecz ponownie przez około 40-50 minut.
  10. Po upieczeniu wystudź i udekoruj polewą.

Podobne przepisy

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Trójkolorowa babka

Przepis
Średni Do 1 godz
Trójkolorowa babka

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Małpi chleb

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Małpi chleb

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!