Ciasto z sercem

decomorreno
Ciasto z sercem

1

2.7 / 6

Przedstawiamy niepowtarzalny przepis dla wszystkich zakochanych i nie tylko - ciasto kakaowe z sercem. Zaskocz wszystkich nieszablonowym pomysłem na słodką przekąskę. Jak to mówią - przez żołądek do serca!

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

570 g mąka lubella puszysta tortowa

50 g kakao decomorreno

450 g masło

200 mleko

340 g cukier

8 szt. jajko

4 łyżecz. proszek do pieczenia

2 szczyp. sól

1 szt. czerwony barwnik spożywczy

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 170 stopni.

2

225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.

3

Przesiej 300 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko. Dodaj barwnik.

4

Przelej do formy i piecz w temperaturze 170 st. przez 50 - 60 min.

5

Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia, pokrój na plastry i wytnij z nich za pomocą foremki serca.

6

225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.

7

Przesiej 270 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko.

8

Wlej do formy niewielką ilość masy, układaj wycięte serca. Przykryj pozostałą częścią ciasta.

9

Piecz ponownie przez około 40-50 minut.

10

Po upieczeniu wystudź i udekoruj polewą.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

503

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły