1

Składniki

570 Gramów
50 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
450 Gramów
masło
200 Mililitrów
mleko
340 Gramów
cukier
8 Sztuk
jajko
4 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szczypty
sól
1 Sztuka
Czerwony Barwnik spożywczy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 170 stopni.
  2. 225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.
  3. Przesiej 300 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko. Dodaj barwnik.
  4. Przelej do formy i piecz w temperaturze 170 st. przez 50 - 60 min.
  5. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia, pokrój na plastry i wytnij z nich za pomocą foremki serca.
  6. 225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.
  7. Przesiej 270 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko.
  8. Wlej do formy niewielką ilość masy, układaj wycięte serca. Przykryj pozostałą częścią ciasta.
  9. Piecz ponownie przez około 40-50 minut.
  10. Po upieczeniu wystudź i udekoruj polewą.

Podobne przepisy

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Małpi chleb

Łatwy Do 3 godz
Małpi chleb

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!