Ciasto z sercem
decomorreno

Przedstawiamy niepowtarzalny przepis dla wszystkich zakochanych i nie tylko - ciasto kakaowe z sercem. Zaskocz wszystkich nieszablonowym pomysłem na słodką przekąskę. Jak to mówią - przez żołądek do serca!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
503
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 2.7 / 6
Oceń!
Przedstawiamy niepowtarzalny przepis dla wszystkich zakochanych i nie tylko - ciasto kakaowe z sercem. Zaskocz wszystkich nieszablonowym pomysłem na słodką przekąskę. Jak to mówią - przez żołądek do serca!
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
570 g mąka lubella puszysta tortowa
50 g kakao decomorreno
450 g masło
200 mleko
340 g cukier
8 szt. jajko
4 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szczyp. sól
1 szt. czerwony barwnik spożywczy
Przygotowanie
Kroki
Nagrzej piekarnik do 170 stopni.

225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.

Przesiej 300 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko. Dodaj barwnik.

Przelej do formy i piecz w temperaturze 170 st. przez 50 - 60 min.

Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia, pokrój na plastry i wytnij z nich za pomocą foremki serca.

225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.

Przesiej 270 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko.

Wlej do formy niewielką ilość masy, układaj wycięte serca. Przykryj pozostałą częścią ciasta.

Piecz ponownie przez około 40-50 minut.

Po upieczeniu wystudź i udekoruj polewą.

Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
503
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.