Ciasto z sercem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Ciasto z sercem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F779-1702057532450.jpeg&w=3840&q=75)
Przedstawiamy niepowtarzalny przepis dla wszystkich zakochanych i nie tylko - ciasto kakaowe z sercem. Zaskocz wszystkich nieszablonowym pomysłem na słodką przekąskę. Jak to mówią - przez żołądek do serca!
1
2.7 / 6
Przedstawiamy niepowtarzalny przepis dla wszystkich zakochanych i nie tylko - ciasto kakaowe z sercem. Zaskocz wszystkich nieszablonowym pomysłem na słodką przekąskę. Jak to mówią - przez żołądek do serca!
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
570 g mąka lubella puszysta tortowa
50 g kakao decomorreno
450 g masło
200 mleko
340 g cukier
8 szt. jajko
4 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szczyp. sól
1 szt. czerwony barwnik spożywczy
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 170 stopni.
225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.
Przesiej 300 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko. Dodaj barwnik.
Przelej do formy i piecz w temperaturze 170 st. przez 50 - 60 min.
Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia, pokrój na plastry i wytnij z nich za pomocą foremki serca.
225 g masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po kolei 4 jajka, ubijając masę po każdym kolejnym.
Przesiej 270 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej, dodając na przemian z mąką mleko.
Wlej do formy niewielką ilość masy, układaj wycięte serca. Przykryj pozostałą częścią ciasta.
Piecz ponownie przez około 40-50 minut.
Po upieczeniu wystudź i udekoruj polewą.