0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
2 Szklanki
mleko
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
powidła śliwkowe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
budyń śmietankowy
2 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Sztuka
masło
3 Łyżki
śmietana
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
40 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
margaryna zwykła
10 Dekagramów
cukier puder
10 Dekagramów
cukier
5 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników(1-7) wyrobić ciasto kruche. podzielić na dwie części.
  2. Każdą posmarować powidłami, nałożyć pianę ubitą z 2 białek z dodatkiem 10 dkg cukru i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
  3. Krem: Na dwóch szklankach mleka ugotować budyń, dodać cukier, cukier waniliowy, przestudzić, utrzeć z masłem i pozostałymi składnikami.
  4. Masą przełożyć ciasto. Można polać polewą. Smacznego:)

Opis

Wcale nie jest tak trudne i czasochłonne jak się wydaje:)

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!