Ciasto z pomarańczową galaretką
m7
Ciasto z pomarańczową galaretką jest lekkie i pyszne, a do tego proste w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt i rozpuścić galaretkę.
0
0 / 0
Ciasto z pomarańczową galaretką jest lekkie i pyszne, a do tego proste w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt i rozpuścić galaretkę.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
13 porcji
Składniki
200 g lubella mąka puszysta uniwersalna
200 g masło
200 g cukier puder
10 g proszek do pieczenia
6 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. jajko
1 szt. cukier wanilinowy
2 szt. galaretka pomarańczowa
Przygotowanie
Masło utrzeć, dodając stopniowo cukier puder, żółtka i na końcu jajko. Do masła z żółtkami dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Wszystko wymieszać na gładkie ciasto. Przełożyć do formy i piec 60 minut w 180 stopniach C.
Galaretki przygotować według podanego przepisu na opakowaniu, biorąc nieco mniej wody. Tężejącą galaretką polać wierzch ciasta. Ciasto włożyć do lodówki.