0

Składniki

200 Gramów
mąka
200 Gramów
masło
200 Gramów
cukier puder
10 Gramów
PROSZEK DO PIECZENIA
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
Cukier wanilinowy
2 Sztuki
Galaretka pomarańczowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć, dodając stopniowo cukier puder, żółtka i na końcu jajko. Do masła z żółtkami dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Wszystko wymieszać na gładkie ciasto. Przełożyć do formy i piec 60 minut w 180 stop. Galaretki przygotować według podanego przepisu na opakowaniu, biorąc nieco mniej wody. Tężejącą galaretką polać wierzch ciasta. Ciasto włożyć do lodówki.

Opis

Do kawy

Podobne przepisy

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!