Ciasto z owocami i kruszonką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Ciasto z owocami i kruszonką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973993959.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz propozycji na poczęstunek w ciepłe dni? Wykorzystaj letnie owoce i zaskocz wszystkich czekoladowym wypiekiem, który na długo pozostaje w pamięci. Wilgotne ciasto wypełnione malinami oraz śliwkami posypane chrupiącą kruszonką to magiczny przepis na uśmiech.
0
0 / 0
Szukasz propozycji na poczęstunek w ciepłe dni? Wykorzystaj letnie owoce i zaskocz wszystkich czekoladowym wypiekiem, który na długo pozostaje w pamięci. Wilgotne ciasto wypełnione malinami oraz śliwkami posypane chrupiącą kruszonką to magiczny przepis na uśmiech.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
120 g cukier trzcinowy
100 g maślanka
55 g masło
30 g kakao decomorreno
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
500 g śliwki
125 g maliny
50 g cukier
290 g lubella mąka puszysta uniwersalna
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
60 g masło
Przygotowanie
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i wymieszaj.
Następnie dodaj rozpuszczone masło i maślankę. Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i szczyptę soli.
Połącz wszystkie składniki ciasta i przelej do tortownicy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia.
Na wierzchu ułóż wypestkowane, pokrojone na połówki śliwki oraz świeże maliny. Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieć i posyp wierzch ciasta. Piecz w temp. 180 °C przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka.