Example thumb
1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
cukier puder
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
Brzoskwinia
1 Sztuka
budyń śmietankowy
6 Sztuk
białko jaja kurzego
2 Sztuki
Galaretka brzoskwiniowa
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
20 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: Za pomocą miksera ubijamy białka razem z cukrem i żółtkami na sztywno. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
  2. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w temp. 160-180 stopni przez ok. 30 min. Po wystygnięciu ciasta przecinamy je na pół i delikatnie nasączamy sokiem z brzoskwiń.
  3. Masa brzoskwiniowa: Odlewamy szklankę soku z brzoskwiń i na tym soku gotujemy budyń. Margarynę razem z cukrem pudrem i żółtkami ucieramy na gładką masę. Dodajemy wystudzony budyń i ucieramy. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy drobno pokrojone brzoskwinie, drugą odstawiamy na bok.
  4. Masa kokosowa: Margarynę ucieramy razem z cukrem pudrem i kokosem. Osobno ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy delikatnie mieszając.
  5. Przełożenie ciasta: Pierwszą warstwę biszkoptu smarujemy maską kokosową, a następnie nakładamy pierwszą część masy brzoskwiniowej. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu i górę smarujemy pozostałą masą (bez brzoskwiń).
  6. Na samą górę układamy brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką. Dekorujemy wiórkami kokosowymi.

Opis

Pyszny deser z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!