0

Składniki

115 Mililitrów
olej
130 Mililitrów
sok pomarańczowy
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
70 Gramów
cukier
170 Gramów
mąka
280 Gramów
kasza manna
60 Gramów
migdały
112 Gramów
Marmolada
60 Gramów
Żurawina
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzać do 180C. Formę keksowa natłuścić oliwa. Białka ubić na sztywno z cukrem. W drugiej misce wymieszać make, kasze mannę, proszek do pieczenia i migdały. Osobno utrzeć żółtka na puszysto. Oliwę połączyć z sokiem pomarańczy i marmolada i wmieszać do żółtek. Dodać składniki suche i wymieszać, następnie połączyć z białkami. Wsypać żurawiny i zamieszać. Masę przelać do foremki i piec ok 30 min. Jeśli ciasto się wcześniej zbyt zrumieni, przykryć kawałkiem folii.

Opis

Ciasto z marmoladą to typowe "suche" ciasto do herbaty. O mocnym aromacie pomarańczy z nutką migdałów

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Racuchy

Średni Do 40 min
Racuchy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!