0

Składniki

115 Mililitrów
olej
130 Mililitrów
sok pomarańczowy
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
70 Gramów
cukier
170 Gramów
mąka
280 Gramów
kasza manna
60 Gramów
migdały
112 Gramów
Marmolada
60 Gramów
Żurawina
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzać do 180C. Formę keksowa natłuścić oliwa. Białka ubić na sztywno z cukrem. W drugiej misce wymieszać make, kasze mannę, proszek do pieczenia i migdały. Osobno utrzeć żółtka na puszysto. Oliwę połączyć z sokiem pomarańczy i marmolada i wmieszać do żółtek. Dodać składniki suche i wymieszać, następnie połączyć z białkami. Wsypać żurawiny i zamieszać. Masę przelać do foremki i piec ok 30 min. Jeśli ciasto się wcześniej zbyt zrumieni, przykryć kawałkiem folii.

Opis

Ciasto z marmoladą to typowe "suche" ciasto do herbaty. O mocnym aromacie pomarańczy z nutką migdałów

Podobne przepisy

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Pączki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Tanie pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Tanie pączki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!