Ciasto z kruszonką i pianką truskawkową

decomorreno
Ciasto z kruszonką i pianką truskawkową

0

0 / 0

Truskawki są przepyszne w każdej postaci, połączone z ciastem kakaowym i lekką pianką tworzą efektowny deser ♥

12

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

250 g mąka krupczatka lubella

100 g masło

3 szt. żółtko jaja kurzego

4 łyżka cukier

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka śmietana

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 szkl. cukier

3 szt. białko jaja kurzego

1 opak. budyń śmietankowy bez cukru

400 g truskawki

0.25 szkl. kasza manna lubella

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto półkruche wyrobić. Oderwać kawałek (około 1/4 ciasta) i zamrozić, a resztę wstawić do lodówki na 30 minut.

2

Następnie wyjąć, wyłożyć blaszkę (20 x 20x cm) wysmarowaną masłem i oprószoną mąką i upiec w 180 stop-niach przez około 12-15 minut. Ostudzić.

3

Truskawki umyć, osuszyć, przekroić na pół (większe na ćwiartki) i oprószyć kaszą manną. Truskawki wyłożyć na podpieczony spód.

4

Białka ubić z cukrem, pod koniec wymieszać z budyniem i wyłożyć na truskawki. Na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto.

5

Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, piec około 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły