Ciasto z kremem z kaszy mannej

m7
Ciasto z kremem z kaszy mannej

0

0 / 0

Ciasto biszkoptowe przełożone kremem kakaowym z kaszy manny z galaretka na wierzchu to nieskomplikowane do wykonania ciasto. Warto wypróbować ten przepis.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 l mleko

500 g margaryna zwykła

400 g cukier

400 g kasza manna

1 szkl. cukier

8 szt. jaja kurze całe

2 szt. cukier waniliowy

4 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka mąka ziemniaczana

4 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę utrwalić szklanką cukru,ciągle mieszając dodawać kolejno żółtka i mąki wraz z proszkiem do pieczenia.

2

Ciasto wylać na wysmarowaną blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 45 minut w temperaturze 200 stopni c. Biszkopt po ostudzeniu przekroić na 2 blaty.

3

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wsypać kaszę, dodać kakao i mieszać aż masa zgęstnieje. Wrzucić margarynę i poczekać aż się roztopi, wymieszać. Gdy trochę przestygnie wyłożyć na jedną połowę biszkoptu i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch zalać tężejąca galaretką lub polać polewą czekoladową i posypać wiórkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły