Ciasto z kremem z kaszy mannej
m7
Ciasto biszkoptowe przełożone kremem kakaowym z kaszy manny z galaretka na wierzchu to nieskomplikowane do wykonania ciasto. Warto wypróbować ten przepis.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
761
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasto biszkoptowe przełożone kremem kakaowym z kaszy manny z galaretka na wierzchu to nieskomplikowane do wykonania ciasto. Warto wypróbować ten przepis.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 l mleko
500 g margaryna zwykła
400 g cukier
400 g kasza manna
1 szkl. cukier
8 szt. jaja kurze całe
2 szt. cukier waniliowy
4 łyżka mąka pszenna tortowa
4 łyżka mąka ziemniaczana
4 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę utrwalić szklanką cukru,ciągle mieszając dodawać kolejno żółtka i mąki wraz z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać na wysmarowaną blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 45 minut w temperaturze 200 stopni c. Biszkopt po ostudzeniu przekroić na 2 blaty.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wsypać kaszę, dodać kakao i mieszać aż masa zgęstnieje. Wrzucić margarynę i poczekać aż się roztopi, wymieszać. Gdy trochę przestygnie wyłożyć na jedną połowę biszkoptu i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch zalać tężejąca galaretką lub polać polewą czekoladową i posypać wiórkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
761
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.