3

Składniki

0.7 Litra
mleko
140 Gramów
masło
250 Gramów
biszkopty
30 Gramów
wiśnie
0.5 Szklanki
cukier
0.75 Szklanki
ingridient
kasza Lubella manna
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
1 Sztuka
ananas plastry w syropie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masę z kaszy wylej na biszkopty.
  2. Ananasy pokrój na połówki. Ułóż obok siebie na masie z kaszy. W środku każdego ananasa połóż wiśnie.
  3. Formę wyłóż folią spożywczą. Na dno formy ułóż biszkopty.
  4. Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudz. Galaretkę wlej na górę ciasta. Ciasto włóż do lodówki na minimum 2-3 godziny.
  5. Mleko wlej do rondelka. Wsyp cukier i dodaj masło. Zagotuj mleko. Wsyp kaszę manną. Energicznie mieszaj aż masa zgęstnieje.

Opis

Szybkie, bez pieczenia, a jakie dobre!

Podobne przepisy

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Deser grysikowy

Łatwy Do 40 min
Deser grysikowy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gofry

Łatwy Do 40 min
Gofry

Gryczane placuszki z dżemem 100%

Łatwy Do 40 min
Gryczane placuszki z dżemem 100%

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!