Example thumb
2

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
gałka muszkatołowa
150 Gramów
Mąka pełnoziarnista
120 Gramów
Twarożek
150 Gramów
szpinak
100 Gramów
śmietana
60 Gramów
Ser pleśniowy
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Kalarepa
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
woda
1 Łyżka
nasiona słonecznika
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i zagnieść z żółtkiem, twarożkiem, olejem i solą.
  2. Ciasto włożyć do natłuszczonej formy (24 cm). Podciągnąć brzeg do 2 cm.
  3. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni c.
  4. Szpinak umyć i przebrać. Poddusić w niewielkiej ilości wody, potem odsączyć. Kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  5. Szpinak rozłożyć na cieście i posypać na wierzchu wiórkami kalarepki.
  6. Wymieszać śmietanę z mąką, łyżką stołową wody, solą i gałką, wylać na warzywa.
  7. Całość posypać serem pokrojonym w drobną kostkę i pestkami słonecznika.
  8. Ciasto piec w piekarniku ok. 30 minut.

Opis

Pyszne ciasto. Najlepsze dla naszych najmłodszych pociech. Bardzo zdrowe!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!