2

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
gałka muszkatołowa
150 Gramów
Mąka pełnoziarnista
120 Gramów
Twarożek
150 Gramów
szpinak
100 Gramów
śmietana
60 Gramów
Ser pleśniowy
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Kalarepa
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
woda
1 Łyżka
nasiona słonecznika
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i zagnieść z żółtkiem, twarożkiem, olejem i solą.
  2. Ciasto włożyć do natłuszczonej formy (24 cm). Podciągnąć brzeg do 2 cm.
  3. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni c.
  4. Szpinak umyć i przebrać. Poddusić w niewielkiej ilości wody, potem odsączyć. Kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  5. Szpinak rozłożyć na cieście i posypać na wierzchu wiórkami kalarepki.
  6. Wymieszać śmietanę z mąką, łyżką stołową wody, solą i gałką, wylać na warzywa.
  7. Całość posypać serem pokrojonym w drobną kostkę i pestkami słonecznika.
  8. Ciasto piec w piekarniku ok. 30 minut.

Opis

Pyszne ciasto. Najlepsze dla naszych najmłodszych pociech. Bardzo zdrowe!!

Podobne przepisy

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Makaron z pesto

Łatwy Do 40 min
Makaron z pesto

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Łatwy Do 40 min
Penne z grzybami i serem pleśniowym

Penne z szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Penne z szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!