0

Składniki

45 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Gramów
Mus
8 Sztuk
żółtko jaja kurzego
100 Gramów
cukier puder
300 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól

Ciasto

60 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
150 Gramów
mąka migdałowa
3 Sztuki
JAJA
100 Gramów
masło
200 Gramów
cukier puder
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj ciasto: jajka wymieszaj z rozpuszczonym masłem, cukrem pudrem, kakao oraz szczyptą soli.
  2. Następnie dodaj mąkę migdałową (zblendowane migdały) oraz sodę oczyszczoną.
  3. Ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 26 cm, piecz przez około 40 minut w temp. 180°C, do tak zwanego suchego patyczka.
  4. Gdy ciasto wystygnie możesz przygotować mus kakaowy: żółtka wraz z cukrem ubij na puszysty krem w kąpieli wodnej.
  5. Dodaj następnie kakao.
  6. Masę kakaową ubij na sztywno z mascarpone i tłustą śmietanką.
  7. Przełóż gęsty mus na ciasto. Przykryj szczelnie folią i włóż do lodówki na minimum 4 godziny, najlepiej na całą noc.
  8. Przed podaniem posyp wierzch kakao.

Podobne przepisy

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Krem Kakaowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Krem Kakaowy

Tarta pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Kakaowa Babka Wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa Babka Wielkanocna

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Babka wielkanocna z polewą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna z polewą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!