Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
300 Gramów
margaryna zwykła
200 Gramów
cukier
400 Gramów
mąka
100 Gramów
migdały
400 Gramów
śmietana 36%
300 Gramów
Twaróg chudy
80 Gramów
cukier
500 Gramów
Jagody
1 Sztuka
jajko
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
budyń śmietankowy
3 Sztuki
jajko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Miękki tłuszcz starannie zagnieść z cukrem, jajkiem, żółtkiem, mąką ,mielonymi migdałami,proszkiem do pieczenia,szczyptą soli.
  3. Około 3/4 ciasta kruchego przełożyć do tortownicy o średnicy 26cm,wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Krem:
  5. Kwaśną śmietanę.twaróg śmietankowy utrzeć na gładką masę z 3 jajkami,80g cukru i budyniem.
  6. Dodać 2/3 jagód.Wlać krem.Po30 minutach pieczenia wyjąc ciasto z piekarnika posypać wierzch kruszonką i jagodami.
  7. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.Na koniec posypać cukrem pudrem.
  8. Temperatura piekarnika : 175oC
  9. Czas pieczenia: 60 minut

Opis

Polecam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!