Ciasto z jagodami i kruszonką

eluchap
Ciasto z jagodami i kruszonką

0

0 / 0

Ciasto z jagodami i kruszonką to prawdziwe niebo w gębie. Łatwe do przygotowania ciasto, zachwyci wszystkich, a degustacja nie skończy się na jednym kawałku.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 szcz. sól

2 łyżeczka proszek do pieczenia

300 g margaryna zwykła

200 g cukier

400 g lubella mąka puszysta uniwersalna

100 g migdały

400 g śmietana 36%

300 g twaróg chudy

80 g cukier

500 g jagody

1 szt. jajko

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. budyń śmietankowy

3 szt. jajko

Przygotowanie


1

Miękki tłuszcz starannie zagnieść z cukrem, jajkiem, żółtkiem, mąką, mielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli.

2

Około 3/4 ciasta kruchego przełożyć do tortownicy o średnicy 26cm wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Kwaśną śmietanę, twaróg śmietankowy utrzeć na gładką masę z 3 jajkami, 80g cukru i budyniem. Dodać 2/3 jagód.

4

Wlać krem na blaszkę. Po 30 minutach pieczenia wyjąć ciasto z piekarnika posypać wierzch kruszonką i resztą jagód.

5

Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Na koniec posypać cukrem pudrem.

6

Piec w 175 stopniach C przez godzinę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły