0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
300 Gramów
margaryna zwykła
200 Gramów
cukier
400 Gramów
mąka
100 Gramów
migdały
400 Gramów
śmietana 36%
300 Gramów
Twaróg chudy
80 Gramów
cukier
500 Gramów
Jagody
1 Sztuka
jajko
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
budyń śmietankowy
3 Sztuki
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Miękki tłuszcz starannie zagnieść z cukrem, jajkiem, żółtkiem, mąką ,mielonymi migdałami,proszkiem do pieczenia,szczyptą soli.
  3. Około 3/4 ciasta kruchego przełożyć do tortownicy o średnicy 26cm,wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Krem:
  5. Kwaśną śmietanę.twaróg śmietankowy utrzeć na gładką masę z 3 jajkami,80g cukru i budyniem.
  6. Dodać 2/3 jagód.Wlać krem.Po30 minutach pieczenia wyjąc ciasto z piekarnika posypać wierzch kruszonką i jagodami.
  7. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.Na koniec posypać cukrem pudrem.
  8. Temperatura piekarnika : 175oC
  9. Czas pieczenia: 60 minut

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Tort czekoladowy z pomarańczami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Tort czekoladowy z pomarańczami

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Pączki serowe

Przepis
Średni Do 40 min
Pączki serowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!