0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
margaryna zwykła
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
4 Łyżki
cukier
50 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
cukier
0.5 Kilograma
jabłka
0.5 Kilograma
gruszka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito.
  3. Następnie dodać żółtka, jajko, margarynę, cukry, szczyptę soli, wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto
  4. Po wyrobieniu ciasto podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
  5. Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę , położyć owoce i posypać cukrem.
  6. Następnie położyć drugą część ciasta. Upiec.
  7. Nadzienie:
  8. Jabłka i gruszki obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry.
  9. Temperatura pieczenia: 180C
  10. Czas pieczenia: 45 minut

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!