0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
margaryna zwykła
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
4 Łyżki
cukier
50 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
cukier
0.5 Kilograma
jabłka
0.5 Kilograma
gruszka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito.
  3. Następnie dodać żółtka, jajko, margarynę, cukry, szczyptę soli, wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto
  4. Po wyrobieniu ciasto podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
  5. Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę , położyć owoce i posypać cukrem.
  6. Następnie położyć drugą część ciasta. Upiec.
  7. Nadzienie:
  8. Jabłka i gruszki obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry.
  9. Temperatura pieczenia: 180C
  10. Czas pieczenia: 45 minut

Opis

Smacznego

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!