Ciasto z jabłkiem i gruszką

eluchap

Ciasto z jabłkami i gruszkami jest proste, szybkie, smaczne. Idealne o każdej porze dnia i roku. Zawsze się udaje.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
244
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Ciasto z jabłkami i gruszkami jest proste, szybkie, smaczne. Idealne o każdej porze dnia i roku. Zawsze się udaje.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szt. margaryna zwykła
1 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
2 szt. żółtko jaja kurzego
4 łyżka cukier
50 dag. mąka pszenna tortowa
10 dag. cukier
0.50 kg jabłka
0.50 kg gruszka
Przygotowanie
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito.
Następnie dodać żółtka, jajko, margarynę, cukry, szczyptę soli, wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto.
Po wyrobieniu ciasto podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
Pierwszą część ciasta wyłożyć na blach, położyć pokrojone owoce i posypać cukrem.
Następnie położyć drugą część ciasta. Upiec w 180 stopniach C przez 45-50 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
244
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.