Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Szukasz przepisu na oryginalny wypiek? Zainspiruj się nasza propozycją na ciasto z budyniem cytrynowym i aromatyczną polewą czekoladową, uwieńczoną kandyzowaną skórką cytryny. Dzięki naszemu patentowi nakłuć w biszkopcie - budyń fenomenalnie łączy się i dosłownie wtapia w czekoladowe ciasto. Ciasto jest lekkie i puszyste, a do tego dosłownie rozpływa się w ustach. Koniecznie wypróbuj!
SKŁADNIKI NA CIASTO: |
|||
300 | Gramów | ||
![]() |
|||
25 | Gramów | ||
![]() |
|||
5 | Sztuk |
JAJA
|
|
200 | Gramów |
masło
|
|
200 | Gramów |
cukier
|
|
2 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Łyżeczka |
sok z cytryny
|
|
75 | Mililitrów |
olej
|
|
SKŁADNIKI NA BUDYŃ: |
|||
750 | Mililitrów |
mleko
|
|
2 | Sztuki |
Żółtko
|
|
60 | Gramów |
cukier
|
|
30 | Gramów |
mąka ziemniaczana
|
|
20 | Gramów |
masło
|
|
1 | Sztuka |
sok z cytryny
|
|
SKŁADNIKI NA WARSTWĘ ŚMIETANOWĄ: |
|||
600 | Mililitrów |
Śmietanka kremowa 36%
|
|
40 | Gramów |
cukier puder
|
|
SKŁADNIKI NA POLEWĘ: |
|||
60 | Gramów | ||
![]() |
|||
125 | Gramów |
masło
|
|
60 | Mililitrów |
Śmietanka 36%
|
|
1 | Opakowanie |
Kandyzowana skórka cytryny
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |