Ciasto z dwoma biszkoptami
m7
Ciasto przygotowane razem z moją babcią, biszkopt wychodzi mięciutki i puszysty!!!!!! :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
400
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ciasto przygotowane razem z moją babcią, biszkopt wychodzi mięciutki i puszysty!!!!!! :)
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. cukier
0.75 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. biszkopt jasny
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. biszkopt ciemny
6 szt. jaja kurze całe
2 szt. masa czekoladowa i ajerkoniakowa
3 łyżka kakao decomorreno
3 łyżka orzechy włoskie
Przygotowanie
Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka cały czas mieszając. Następnie dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto wlać do formy, piec w temperaturze 160-180 stopni 30-40 minut
Biszkopt ciemny: tak samo tylko z dodatkiem kakao:)
Masy: Gotowe masy w proszku wymieszać z mlekiem osobno (do masy ajerkoniak-owej dodałyśmy kieliszek ajerkoniaku :)
Gotowe biszkopty dzielimy na połówki, przekładamy na przemian masami, na górę zostawiamy połowę masy czekoladowej, posypujemy posiekanymi orzechami i gotowe!!!
Smacznego!!!! )
Wartości odżywcze na porcję
Energia
400
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.