Ciasto z dwoma biszkoptami

m7
Ciasto z dwoma biszkoptami

1

0 / 0

Ciasto przygotowane razem z moją babcią, biszkopt wychodzi mięciutki i puszysty!!!!!! :)

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. cukier

0.75 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. biszkopt jasny

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. biszkopt ciemny

6 szt. jaja kurze całe

2 szt. masa czekoladowa i ajerkoniakowa

3 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka cały czas mieszając. Następnie dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto wlać do formy, piec w temperaturze 160-180 stopni 30-40 minut

2

Biszkopt ciemny: tak samo tylko z dodatkiem kakao:)

3

Masy: Gotowe masy w proszku wymieszać z mlekiem osobno (do masy ajerkoniak-owej dodałyśmy kieliszek ajerkoniaku :)

4

Gotowe biszkopty dzielimy na połówki, przekładamy na przemian masami, na górę zostawiamy połowę masy czekoladowej, posypujemy posiekanymi orzechami i gotowe!!!

5

Smacznego!!!! )

Wartości odżywcze na porcję


Energia

400

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

64

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły