Ciasto z czereśniami i kruszonką

m7
Ciasto z czereśniami i kruszonką

1

5 / 1

Ciasto z czereśniami i kruszonką to letnie ciasto z owocami, które lubi każdy i które każdemu się uda. To proste do wykonania ciasto, które jest przepyszne.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

0.50 kg czereśnie

1 szcz. sól

2 łyżeczka proszek do pieczeia

1 szt. cukier waniliowy

4 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka ziemniaczana

20 dek. margaryna zwykła

15 dek. cukier

20 dek. mąka pszenna tortowa

15 dek. mąka pszenna

10 dek. masło

10 dek. cukier

Przygotowanie


1

W misce zmiksować jajka z cukrem, dodać roztopiona margarynę. Stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem i szczyptą soli.

2

Wydrylować czereśnie.

3

Zagnieść kruszonkę.

4

Na wysmarowaną tłuszczem blachę ok. 30x30cm przelać ciasto. Przykryć je owocami. Na wierzch dać kruszonkę.

5

Piec 50 minut w 180 stopniach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły