Ciasto z czereśniami i kruszonką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto z czereśniami i kruszonką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976609692.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto z czereśniami i kruszonką to letnie ciasto z owocami, które lubi każdy i które każdemu się uda. To proste do wykonania ciasto, które jest przepyszne.
1
5 / 1
Ciasto z czereśniami i kruszonką to letnie ciasto z owocami, które lubi każdy i które każdemu się uda. To proste do wykonania ciasto, które jest przepyszne.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
0.50 kg czereśnie
1 szczyp. sól
2 łyżecz. proszek do pieczeia
1 szt. cukier waniliowy
4 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka ziemniaczana
20 dag. margaryna zwykła
15 dag. cukier
20 dag. mąka pszenna tortowa
15 dag. mąka pszenna
10 dag. masło
10 dag. cukier
Przygotowanie
W misce zmiksować jajka z cukrem, dodać roztopiona margarynę. Stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem i szczyptą soli.
Wydrylować czereśnie.
Zagnieść kruszonkę.
Na wysmarowaną tłuszczem blachę ok. 30x30cm przelać ciasto. Przykryć je owocami. Na wierzch dać kruszonkę.
Piec 50 minut w 180 stopniach.