Ciasto z czereśniami i kruszonką
m7
Ciasto z czereśniami i kruszonką to letnie ciasto z owocami, które lubi każdy i które każdemu się uda. To proste do wykonania ciasto, które jest przepyszne.
1
5 / 1
Ciasto z czereśniami i kruszonką to letnie ciasto z owocami, które lubi każdy i które każdemu się uda. To proste do wykonania ciasto, które jest przepyszne.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
0.50 kg czereśnie
1 szcz. sól
2 łyżeczka proszek do pieczeia
1 szt. cukier waniliowy
4 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka ziemniaczana
20 dek. margaryna zwykła
15 dek. cukier
20 dek. mąka pszenna tortowa
15 dek. mąka pszenna
10 dek. masło
10 dek. cukier
Przygotowanie
W misce zmiksować jajka z cukrem, dodać roztopiona margarynę. Stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem i szczyptą soli.
Wydrylować czereśnie.
Zagnieść kruszonkę.
Na wysmarowaną tłuszczem blachę ok. 30x30cm przelać ciasto. Przykryć je owocami. Na wierzch dać kruszonkę.
Piec 50 minut w 180 stopniach.