0

Składniki

750 Mililitrów
mleko
1 Kilogram
jabłka
1 Szczypta
cukier
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
4 Szklanki
mąka
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
budyń śmietankowy
5 Łyżek
cukier puder
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Następnie jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę.
  2. W międzyczasie gotujemy budynie na mleku, słodzimy odrobinę do smaku.
  3. Jabłka obieramy, kroimy w cząstki.
  4. Na ciasto w blaszce wylewamy połowę masy budyniowej, wykładamy pokrojone jabłka, wylewamy resztę masy.
  5. Wierzch wylepiamy pozostałym ciastem.
  6. Pieczemy w temp. 170*C 40-45 minut.
  7. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Pyszne połączenie jabłek i masy budyniowej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!