Ciasto z budyniem

m7
Ciasto z budyniem

0

0 / 0

Szybkie i proste

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

4 szt. jaja kurze całe

2 szt. budyń śmietankowy

1 szt. galaretka pomarańczowa

0.50 l mleko

Przygotowanie


1

Białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę, pieczemy około 30-35 minut w temp. 180*c.

2

Przygotowujemy masę: na mleku gotujemy budyń w proszku. Ciepły budyń wylewamy na biszkopt.

3

Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka będzie już tężejąca, wylewamy ja na budyń. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

148

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły