Ciasto z budyniem
m7
Szybkie i proste
Wartości odżywcze na porcję
Energia
148
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie i proste
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. jaja kurze całe
2 szt. budyń śmietankowy
1 szt. galaretka pomarańczowa
0.50 l mleko
Przygotowanie
Białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę, pieczemy około 30-35 minut w temp. 180*c.
Przygotowujemy masę: na mleku gotujemy budyń w proszku. Ciepły budyń wylewamy na biszkopt.
Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka będzie już tężejąca, wylewamy ja na budyń. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
148
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.