Ciasto z brzoskwiniami

Lubella
Ciasto z brzoskwiniami

0

0 / 0

Ciasto z brzoskwiniami to pyszny deser, który łączy w sobie delikatność i słodycz soczystych owoców z miękkim, aromatycznym ciastem. Jest wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu. Z pewnością przypadnie do gustu fanom tradycyjnych wypieków i idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy, na spotkania rodzinne lub jako smaczny poczęstunek na co dzień.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

3 szkl. mąka pszenna lubella

2 szkl. cukier drobny

1 szkl. olej rzepakowy

1 opak. cukier wanilinowy

2 łyżecz. proszek do pieczenia

150 g jogurt naturalny

4 szt. jajka kurze całe

4 szt. brzoskwinie

1 szt. cukier puder do dekoracji

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielić od białek.

2

Żółtka zmiksować z cukrem. Następnie dodać olej, jogurt, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz mąkę pszenną. Całość zmiksować na jednolitą masę.

3

W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę. Dodać do masy i wymieszać szpatułką.

4

Przygotować formę 24 × 34 cm. Do formy wlać masę.

5

Brzoskwinie umyć, osuszyć, przekroić na pół i wydrążyć pestki. Następnie przeciąć na ćwiartki.

6

Brzoskwinie ułożyć na cieście. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut.

7

Po upieczeniu obsypać cukrem pudrem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

702

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

115

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły