Ciasto z brzoskwiniami

m7
Ciasto z brzoskwiniami

0

0 / 0

To lekkie, smakiem przypominające biszkopt ciasto z pyszną owocową nutą jest warte uwagi. Jest banalnie proste do wykonania a smakuje znakomicie.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


32 porcje

Składniki

3 łyżeczka proszek do pieczenia

1.50 szkl. cukier

0.50 szkl. olej roślinny

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

6 szt. jaja kurze całe

5 szt. brzoskwinia

Przygotowanie


1

Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli i cukrem. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku nie przerywając ubijania, po trochu dolewać oleju, ubijać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem.

2

Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub sreberkiem, obłożyć owocami i włożyć do piekarnika na ok. 40-50 min. nagrzanego do temp. 160 st. C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły