Ciasto z brzoskwiniami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto z brzoskwiniami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976745529.jpeg&w=3840&q=75)
To lekkie, smakiem przypominające biszkopt ciasto z pyszną owocową nutą jest warte uwagi. Jest banalnie proste do wykonania a smakuje znakomicie.
0
0 / 0
To lekkie, smakiem przypominające biszkopt ciasto z pyszną owocową nutą jest warte uwagi. Jest banalnie proste do wykonania a smakuje znakomicie.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
32 porcje
Składniki
3 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. cukier
0.50 szkl. olej roślinny
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
6 szt. jaja kurze całe
5 szt. brzoskwinia
Przygotowanie
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli i cukrem. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku nie przerywając ubijania, po trochu dolewać oleju, ubijać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem.
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub sreberkiem, obłożyć owocami i włożyć do piekarnika na ok. 40-50 min. nagrzanego do temp. 160 st. C.