Ciasto z brzoskwiniami
m7
To lekkie, smakiem przypominające biszkopt ciasto z pyszną owocową nutą jest warte uwagi. Jest banalnie proste do wykonania a smakuje znakomicie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
146
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
To lekkie, smakiem przypominające biszkopt ciasto z pyszną owocową nutą jest warte uwagi. Jest banalnie proste do wykonania a smakuje znakomicie.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
32 porcje
Składniki
3 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. cukier
0.50 szkl. olej roślinny
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
6 szt. jaja kurze całe
5 szt. brzoskwinia
Przygotowanie
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli i cukrem. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku nie przerywając ubijania, po trochu dolewać oleju, ubijać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem.
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub sreberkiem, obłożyć owocami i włożyć do piekarnika na ok. 40-50 min. nagrzanego do temp. 160 st. C.