Ciasto z białej czekolady
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto z białej czekolady](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973993356.jpeg&w=3840&q=75)
Rewelacyjny suflet z białą czekoladą jest przepyszny, ma lejącą konsystencję. Najlepiej smakuje na ciepło.
3
0 / 0
Rewelacyjny suflet z białą czekoladą jest przepyszny, ma lejącą konsystencję. Najlepiej smakuje na ciepło.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. esencja waniliowa
2 szt. czekolada biała
4 szt. żółtko jaja kurzego
4 szt. białko jaja kurzego
7 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
5 dag. cukier
Przygotowanie
2 tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
4 żółtka, 4 całe jaja, 10 dkg cukru, 1,5 łyżeczki esencji waniliowej ubijamy ok. 5 min mikserem.
Następnie dodajemy delikatnie przy ściankach rozpuszczoną czekoladę i powoli mieszamy łyżką.
Dodajemy 7 dag mąki i bardzo delikatnie mieszamy łyżką i nalewamy do wysmarowanych foremek.
Pieczemy do 10 minut w 200 stopniach (w zależności od wysokości foremek, ważne, żeby był efekt płynnej czekolady w środku).