Ciasto z białej czekolady

m7
Ciasto z białej czekolady

3

0 / 0

Rewelacyjny suflet z białą czekoladą jest przepyszny, ma lejącą konsystencję. Najlepiej smakuje na ciepło.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1.50 łyżecz. esencja waniliowa

2 szt. czekolada biała

4 szt. żółtko jaja kurzego

4 szt. białko jaja kurzego

7 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

5 dag. cukier

Przygotowanie


1

2 tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

2

4 żółtka, 4 całe jaja, 10 dkg cukru, 1,5 łyżeczki esencji waniliowej ubijamy ok. 5 min mikserem.

3

Następnie dodajemy delikatnie przy ściankach rozpuszczoną czekoladę i powoli mieszamy łyżką.

4

Dodajemy 7 dag mąki i bardzo delikatnie mieszamy łyżką i nalewamy do wysmarowanych foremek.

5

Pieczemy do 10 minut w 200 stopniach (w zależności od wysokości foremek, ważne, żeby był efekt płynnej czekolady w środku).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

241

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły