0

Składniki

1 Sztuka
biszkopty
2 Sztuki
Galaretka owocowa
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
5 Sztuk
banan
15 Dekagramów
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Galaretki z owoców leśnych rozprowadzić w 2 szkl. gorącej wody i odstawić do wystudzenia.
  2. Banany 4 szt zetrzeć na tarce (duże oczka). Masło utrzeć na puch i dodawać porcjami starte banany i ostudzoną galaretkę, wszystko dokładnie zmiksować.
  3. Na tortownice wyłożyć biszkopty i wylać na nie masę bananową. Wstawić do lodówki na ok 15 min. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę pomarańczową w jednej szklance wody i ostudzamy.
  4. Wyjmujemy ciasto i nakładamy na nie plasterki pokrojonego banana, następnie całość zalewamy tężejącą galaretką.

Opis

Fajne ciasto zwłaszcza na letnie dni.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!