0

Składniki

1 Sztuka
biszkopty
2 Sztuki
Galaretka owocowa
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
5 Sztuk
banan
15 Dekagramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretki z owoców leśnych rozprowadzić w 2 szkl. gorącej wody i odstawić do wystudzenia.
  2. Banany 4 szt zetrzeć na tarce (duże oczka). Masło utrzeć na puch i dodawać porcjami starte banany i ostudzoną galaretkę, wszystko dokładnie zmiksować.
  3. Na tortownice wyłożyć biszkopty i wylać na nie masę bananową. Wstawić do lodówki na ok 15 min. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę pomarańczową w jednej szklance wody i ostudzamy.
  4. Wyjmujemy ciasto i nakładamy na nie plasterki pokrojonego banana, następnie całość zalewamy tężejącą galaretką.

Opis

Fajne ciasto zwłaszcza na letnie dni.

Podobne przepisy

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Dziecięce Sushi z płatkami Lubella Mlekołaki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dziecięce Sushi z płatkami Lubella Mlekołaki

Omlet na śmietanie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Omlet na śmietanie

Owocowe szaleństwo grillowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Owocowe szaleństwo grillowe

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!