0

Składniki

1 Sztuka
biszkopty
2 Sztuki
Galaretka owocowa
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
5 Sztuk
banan
15 Dekagramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretki z owoców leśnych rozprowadzić w 2 szkl. gorącej wody i odstawić do wystudzenia.
  2. Banany 4 szt zetrzeć na tarce (duże oczka). Masło utrzeć na puch i dodawać porcjami starte banany i ostudzoną galaretkę, wszystko dokładnie zmiksować.
  3. Na tortownice wyłożyć biszkopty i wylać na nie masę bananową. Wstawić do lodówki na ok 15 min. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę pomarańczową w jednej szklance wody i ostudzamy.
  4. Wyjmujemy ciasto i nakładamy na nie plasterki pokrojonego banana, następnie całość zalewamy tężejącą galaretką.

Opis

Fajne ciasto zwłaszcza na letnie dni.

Podobne przepisy

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!