1

Składniki

500 Mililitrów
woda
1 Kostka
masło extra
800 Gramów
Ananas
2 Sztuki
Budyń czekoladowy
3 Sztuki
galaretka cytrynowa
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczemy biszkopt jasny wg sprawdzonego przepisu.
  2. Następnie z mleka i budyni gotujemy budyń, odstawiamy do wystudzenia.
  3. Miękkie masło ucieramy, dodajemy przestudzony budyń, całość dokładnie miksujemy.
  4. Ananasy osączamy z zalewy.
  5. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy, aby stężały. Następnie na biszkopt wykładamy masę budyniową, na masę osączone ananasy. Całość zalewamy tężejącymi galaretkami, odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

Opis

Pyszne i szybkie ciasto

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mini Pączki kakaowe

Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!