1

Składniki

500 Mililitrów
woda
1 Kostka
masło extra
800 Gramów
Ananas
2 Sztuki
Budyń czekoladowy
3 Sztuki
galaretka cytrynowa
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pieczemy biszkopt jasny wg sprawdzonego przepisu.
  2. Następnie z mleka i budyni gotujemy budyń, odstawiamy do wystudzenia.
  3. Miękkie masło ucieramy, dodajemy przestudzony budyń, całość dokładnie miksujemy.
  4. Ananasy osączamy z zalewy.
  5. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy, aby stężały. Następnie na biszkopt wykładamy masę budyniową, na masę osączone ananasy. Całość zalewamy tężejącymi galaretkami, odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

Opis

Pyszne i szybkie ciasto

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!