1

Składniki

500 Mililitrów
woda
1 Kostka
masło extra
800 Gramów
Ananas
2 Sztuki
Budyń czekoladowy
3 Sztuki
galaretka cytrynowa
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczemy biszkopt jasny wg sprawdzonego przepisu.
  2. Następnie z mleka i budyni gotujemy budyń, odstawiamy do wystudzenia.
  3. Miękkie masło ucieramy, dodajemy przestudzony budyń, całość dokładnie miksujemy.
  4. Ananasy osączamy z zalewy.
  5. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy, aby stężały. Następnie na biszkopt wykładamy masę budyniową, na masę osączone ananasy. Całość zalewamy tężejącymi galaretkami, odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

Opis

Pyszne i szybkie ciasto

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mini Pączki kakaowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!