1

Składniki

500 Mililitrów
woda
1 Kostka
masło extra
800 Gramów
Ananas
2 Sztuki
Budyń czekoladowy
3 Sztuki
galaretka cytrynowa
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczemy biszkopt jasny wg sprawdzonego przepisu.
  2. Następnie z mleka i budyni gotujemy budyń, odstawiamy do wystudzenia.
  3. Miękkie masło ucieramy, dodajemy przestudzony budyń, całość dokładnie miksujemy.
  4. Ananasy osączamy z zalewy.
  5. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy, aby stężały. Następnie na biszkopt wykładamy masę budyniową, na masę osączone ananasy. Całość zalewamy tężejącymi galaretkami, odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

Opis

Pyszne i szybkie ciasto

Podobne przepisy

Pączki z kakaowym nadzieniem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki z kakaowym nadzieniem

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Pączki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!