Ciasto wegańskie bez pieczenia

decomorreno
Ciasto wegańskie bez pieczenia

0

4.7 / 3

Pyszne, zdrowe ciasto dla każdego i do tego proste do przygotowania i bez pieczenia? Proszę bardzo! Bez zbędnych dodatków, w wersji dla wegan, nasza "Owocowo - orzechowa Pychotka" cieszy zarówno oko jak i podniebienie! Mniam!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

130 g migdały

100 g orzechy włoskie

40 g kakao decomorreno

65 g olej kokosowy nierafinowany płynny

80 g syrop klonowy

1 szt. laska wanilii

2 pęcz. owoce

1200 mleko kokosowe

10 łyżeczka agar

1 łyżka syrop z agawy

Przygotowanie


1

Orzechy zmiel, dodaj kakao. W garnuszku rozpuść olej kokosowy. Wymieszaj całość z syropem klonowym oraz zmielonymi orzechami.

2

Spód przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj powierzchnię i włóż do schłodzenia do lodówki.

3

Agar zalej ½ szklanki wody. W garnku podgrzewaj mleko kokosowe wraz z rozkrojoną wanilią, dodaj napęczniały agar oraz syrop z agawy do smaku. Podgrzewaj aż prawie zacznie się gotować. Następnie, zdejmij z kuchenki i odstaw aż lekko ostygnie.

4

Ostudzoną masę wlej do formy, dodaj owoce - polecamy jagody, brzoskwinie, maliny. Możesz także użyć mrożonych (ciasto zacznie szybciej tężeć). Agar tężeje już w temp. poniżej 30 stopni więc ciasto świetnie nadaje się na letnie przyjęcia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły