CIASTO UCIERANE Z JABŁKAMI

kontakt_1
CIASTO UCIERANE Z JABŁKAMI

0

3.4 / 5

Ciasto jak u babci? Tradycyjny przepis na placek z jabłkami, żurawiną i gruszką, to idealny sposób na przywołanie wspomnień z dzieciństwa! Przetestuj naszą sprawdzoną recepturę.

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 g mąka lubella puszysta tortowa

300 g cukier

1 opak. cukier waniliowy

8 łyżka olej

1 łyżecz. proszek do pieczenia

2 szt. jabłka

1 szt. gruszka

100 g żurawina łowicz

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Jabłka i gruszkę dokładnie umyj, wykrój gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

2

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do naczynia. Dodaj olej, cukier, cukier waniliowy i jajka wymieszaj dokładnie wymieszaj. Dodaj pokrojone owoce i żurawinę. Jeszcze raz wymieszaj.

3

Masę przelej do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piekarnik rozgrzej do 180° C. Piecz przez 45 min. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

374

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

63

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły