Ciasto tofifi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto tofifi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974286235.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne ciasto bez pieczenia? Oto przepis, który warto wypróbować, szczególnie wtedy, kiedy brakuje nam czasu na przygotowanie deseru.
1
0 / 0
Pyszne ciasto bez pieczenia? Oto przepis, który warto wypróbować, szczególnie wtedy, kiedy brakuje nam czasu na przygotowanie deseru.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
2 łyżecz. cukier puder
1 szt. duża opakowanie ciastek petitek
1 szt. śmietana kremówka w torebce
1 szt. masa karpatkowa w 5 minut
1 szt. masa kajmakowa
1 szt. żelatyna
1 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
Ułożyć ciastka na dnie foremki.
Posmarować masą karpatkową. Na to ułożyć warstwę ciastek.
Na to rozsmarować masę toffi i ułożyć kolejną warstwę ciasteczek.
Ubić śmietanę z cukrem waniliowy i 2 łyżeczkami cukru pudru, a na koniec dodać rozpuszczoną, w połowie szklanki ciepłej wody żelatynę. Śmietanę przełożyć na ciasto i udekorować dowolnie, no. płatkami migdałowymi.