Ciasto tofifi

m7
Ciasto tofifi

1

0 / 0

Pyszne ciasto bez pieczenia? Oto przepis, który warto wypróbować, szczególnie wtedy, kiedy brakuje nam czasu na przygotowanie deseru.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

2 łyżecz. cukier puder

1 szt. duża opakowanie ciastek petitek

1 szt. śmietana kremówka w torebce

1 szt. masa karpatkowa w 5 minut

1 szt. masa kajmakowa

1 szt. żelatyna

1 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Ułożyć ciastka na dnie foremki.

2

Posmarować masą karpatkową. Na to ułożyć warstwę ciastek.

3

Na to rozsmarować masę toffi i ułożyć kolejną warstwę ciasteczek.

4

Ubić śmietanę z cukrem waniliowy i 2 łyżeczkami cukru pudru, a na koniec dodać rozpuszczoną, w połowie szklanki ciepłej wody żelatynę. Śmietanę przełożyć na ciasto i udekorować dowolnie, no. płatkami migdałowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

79

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły