Ciasto Toffi

m7
Ciasto Toffi

0

5 / 1

Moja inspiracja z ciasta rafaello :) Bardzo smaczne wyszło. Można na koniec polać polewą Toffi....

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżeczka cukier wanilinowy

0.75 kost. masło

1 l mleko

2 szt. krakersy

2 szt. budyń toffi

1 szt. polewa toffi

9 łyżka cukier

4 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Masa: odlewamy pół szkanki mleka mieszamy z budyniem i 2 łyżkami cukru. Resztę mleka wlewamy do garnka, dodajemy rozdrobnione masło, 4 łyżki cukru, gotujemy na małym ogniu aż masło i cukier się stopi. Wlewamy wymieszany z mlekiem budyń gotujemy aż masa zgęstnieje.

2

Na blachę wykładamy na dno krakersy polewamy 1/3 masy, następnie znowu układamy krakersy i polewamy masą i 3 raz to samo.

3

Posypka: Bułkę tartąz 3 łyżkami cukru, smażymy na suchej patelni jak zacznie się lekko zciemniać, zalewamy 3-4 łyżkami polewy Toffi i mieszamy tak żeby się nie zrobiły duże grudki. Później ew można rozdrobnić posypkę widelcem. Posypujemy ciasto. Wkładamy do lodówki na pół dnia. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły