Ciasto Toffi

m7
Ciasto Toffi

0

5 / 1

Moja inspiracja z ciasta rafaello :) Bardzo smaczne wyszło. Można na koniec polać polewą Toffi....

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżecz. cukier wanilinowy

0.75 kostka masło

1 l mleko

2 szt. krakersy

2 szt. budyń toffi

1 szt. polewa toffi

9 łyżka cukier

4 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Masa: odlewamy pół szkanki mleka mieszamy z budyniem i 2 łyżkami cukru. Resztę mleka wlewamy do garnka, dodajemy rozdrobnione masło, 4 łyżki cukru, gotujemy na małym ogniu aż masło i cukier się stopi. Wlewamy wymieszany z mlekiem budyń gotujemy aż masa zgęstnieje.

2

Na blachę wykładamy na dno krakersy polewamy 1/3 masy, następnie znowu układamy krakersy i polewamy masą i 3 raz to samo.

3

Posypka: Bułkę tartąz 3 łyżkami cukru, smażymy na suchej patelni jak zacznie się lekko zciemniać, zalewamy 3-4 łyżkami polewy Toffi i mieszamy tak żeby się nie zrobiły duże grudki. Później ew można rozdrobnić posypkę widelcem. Posypujemy ciasto. Wkładamy do lodówki na pół dnia. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

245

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły