1

Składniki

0.5 Litra
Śmietana 30%
300 Gramów
Biszkopty duże
100 Gramów
czekolada gorzka
2 Szklanki
Kawa rozpuszczalna mocna
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
Serek homogenizowany waniliowy
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
6 Łyżek
Koniak
2 Łyżki
kakao
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Cały czas ubijając dodawać serki homogenizowane. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody i, tężejącą, dodawać do masy. Z dwóch szklanek kawy i koniaku przygotować poncz i maczać w nim biszkopty do połowy.
  2. W tortownicy ułożyć warstwę nasączonych biszkoptów i przykryć je połową masy. Następnie posypać, przez sitko, kakao i ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów. Na biszkopty wyłożyć resztę masy i całość posypać startą gorzką czekoladą.

Opis

Pyszne ciasto które z uśmiechem można położyć na stole gdy przyjdą goście

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!