1

Składniki

0.5 Litra
Śmietana 30%
300 Gramów
Biszkopty duże
100 Gramów
czekolada gorzka
2 Szklanki
Kawa rozpuszczalna mocna
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
Serek homogenizowany waniliowy
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
6 Łyżek
Koniak
2 Łyżki
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Cały czas ubijając dodawać serki homogenizowane. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody i, tężejącą, dodawać do masy. Z dwóch szklanek kawy i koniaku przygotować poncz i maczać w nim biszkopty do połowy.
  2. W tortownicy ułożyć warstwę nasączonych biszkoptów i przykryć je połową masy. Następnie posypać, przez sitko, kakao i ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów. Na biszkopty wyłożyć resztę masy i całość posypać startą gorzką czekoladą.

Opis

Pyszne ciasto które z uśmiechem można położyć na stole gdy przyjdą goście

Podobne przepisy

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Wiedeński tort Sachera

Przepis
Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Chrupiące ciasteczka z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chrupiące ciasteczka z płatkami

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!