1

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.5 Litra
Śmietana 30%
300 Gramów
Biszkopty duże
100 Gramów
czekolada gorzka
2 Szklanki
Kawa rozpuszczalna mocna
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
Serek homogenizowany waniliowy
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
6 Łyżek
Koniak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Cały czas ubijając dodawać serki homogenizowane. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody i, tężejącą, dodawać do masy. Z dwóch szklanek kawy i koniaku przygotować poncz i maczać w nim biszkopty do połowy.
  2. W tortownicy ułożyć warstwę nasączonych biszkoptów i przykryć je połową masy. Następnie posypać, przez sitko, kakao i ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów. Na biszkopty wyłożyć resztę masy i całość posypać startą gorzką czekoladą.

Opis

Pyszne ciasto które z uśmiechem można położyć na stole gdy przyjdą goście

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Muffiny czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny czekoladowe

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Czekoladowe drożdżówki z serem, truskawkami i kruszonką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Czekoladowe drożdżówki z serem, truskawkami i kruszonką

Popierniczony Piernik

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Popierniczony Piernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!