Example thumb
1

Składniki

2 Łyżeczki
Cukier wanilinowy
1 Litr
śmietana 18%
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier puder
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
Dżem
1 Sztuka
budyń śmietankowy
2 Łyżki
śmietana
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
25 Dekagramów
masło
20 Gramów
wiórki kokosowe
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do miski wsypać mąkę, dodać żółtka
  2. Pokroić masło i dodać
  3. cukier wymieszać z cukrem waniliniowym
  4. dodać do miski
  5. Dodać proszek do pieczenia
  6. Dodać śmietanę, aby ciasto lepiej się wyrabiało
  7. Zagnieść ciasto
  8. Podzielić na dwie części, jedną rozwałkować na blaszkę,
  9. drugą w woreczku schować do zamrażarki
  10. Ciasto na blaszce posmarować dżemem, powidłami czy też wyłożyć owoce (np. wiśnie z soku)
  11. Ubić pianę z białek z cukrem
  12. Dodać śmietanę, mąkę, budyń, proszek do pieczenia
  13. Wymieszać, dodać kokos.
  14. Masę wyłożyć na ciasto
  15. Ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce i posypać.
  16. upiec

Opis

Nie, nie! To nie jest ten styropian, który ociepla nam ściany! Spróbuj, a sam się przekonasz :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!