Ciasto styropian

m7
Ciasto styropian

1

0 / 0

Ciasto styropian? Tak! Przedstawiamy przepis na bardzo smaczne ciasto. Sprawdź!

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

2 łyżeczka cukier wanilinowy

1 l śmietana 18%

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier puder

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. dżem

1 szt. budyń śmietankowy

2 łyżka śmietana

1 łyżka mąka ziemniaczana

25 dek. masło

20 g wiórki kokosowe

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Do miski wsypać mąkę, dodać żółtka.

2

Pokroić masło i dodać cukier wymieszać z cukrem wanilinowym. Dodać do miski.

3

Dodać proszek do pieczenia.

4

Dodać śmietanę, aby ciasto lepiej się wyrabiało. Zagnieść ciasto.

5

Podzielić na dwie części, jedną rozwałkować na blaszkę, drugą w woreczku schować do zamrażarki

6

Ciasto na blaszce posmarować dżemem, powidłami czy też wyłożyć owoce (np. wiśnie z soku).

7

Ubić pianę z białek z cukrem. Dodać śmietanę, mąkę, budyń, proszek do pieczenia.

8

Wymieszać, dodać kokos.

9

Masę wyłożyć na ciasto.

10

Ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce i posypać.

11

Upiec do zarumienienia w 180 stopniach C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły