Ciasto styropian

monikap
Ciasto styropian

0

0 / 0

Postanowiłam spróbować upiec w końcu to ostatnio popularne ciasto przepis dostałam od mamy wprowadziłam małe modyfikacje ciasto może nie wyszło tak puszyste jakbym chciała ale to za sprawą za dużej brytfanki Pomimo tego i tak wszystkim smakowało:) na pewno poeksperymentuję i upieke je jeszcze raz

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

3 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier

0.50 szkl. cukier

5 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. jogurt brzoskwiniowy

5 szt. białko jaja kurzego

1 szt. budyń śmietankowy

1 szt. brzoskwinia w syropie

25 dag. masło

20 dag. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Pierwszych 5 składników połączyć i zrobić ciasto-kruszonke. Ciasto podzielić na dwie części.

2

Białka ubić na sztywna pianę. Brzoskwinie z syropu pokroić w kostkę.

3

Do jogurtów(duzych po 500 ml)dodać cukier, budyń,proszek do pieczenia, delikatnie połączyć z pianą i wymieszać z wiórkami kokosowymi.

4

Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać bułką tartą, na dnie blachy układać: połowę ciasta, brzoskwinie, masę, brzoskwinie i na koniec drugą część kruszonki.

5

Piec w temp.160 st.C ok 50 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły