Ciasto styropian
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
monikap
![Ciasto styropian](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974355326.jpeg&w=3840&q=75)
Postanowiłam spróbować upiec w końcu to ostatnio popularne ciasto przepis dostałam od mamy wprowadziłam małe modyfikacje ciasto może nie wyszło tak puszyste jakbym chciała ale to za sprawą za dużej brytfanki Pomimo tego i tak wszystkim smakowało:) na pewno poeksperymentuję i upieke je jeszcze raz
0
0 / 0
Postanowiłam spróbować upiec w końcu to ostatnio popularne ciasto przepis dostałam od mamy wprowadziłam małe modyfikacje ciasto może nie wyszło tak puszyste jakbym chciała ale to za sprawą za dużej brytfanki Pomimo tego i tak wszystkim smakowało:) na pewno poeksperymentuję i upieke je jeszcze raz
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
3 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. cukier
5 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. jogurt brzoskwiniowy
5 szt. białko jaja kurzego
1 szt. budyń śmietankowy
1 szt. brzoskwinia w syropie
25 dag. masło
20 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Pierwszych 5 składników połączyć i zrobić ciasto-kruszonke. Ciasto podzielić na dwie części.
Białka ubić na sztywna pianę. Brzoskwinie z syropu pokroić w kostkę.
Do jogurtów(duzych po 500 ml)dodać cukier, budyń,proszek do pieczenia, delikatnie połączyć z pianą i wymieszać z wiórkami kokosowymi.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać bułką tartą, na dnie blachy układać: połowę ciasta, brzoskwinie, masę, brzoskwinie i na koniec drugą część kruszonki.
Piec w temp.160 st.C ok 50 min.