Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Ciasto słonecznikowe to puszysty kakaowy biszkopt przełożony słodką masą kajmakową połączoną z chrupkim karmelizowanym słonecznikiem. Niesamowicie pyszny i efektowny. Oblany z wierzchu aksamitną czekoladą i obsypany pestkami słonecznika. Istna poezja smaków. Spróbujecie – przepadniecie!
SKŁADNIKI NA BISZKOPT: |
|||
35 | Gramów | ||
![]() |
|||
120 | Gramów | ||
![]() |
|||
5 | Sztuk |
JAJA
|
|
150 | Gramów |
cukier
|
|
35 | Mililitrów |
Olej roślinny
|
|
SKŁADNIKI NA MASĘ: |
|||
50 | Gramów |
masło
|
|
350 | Gramów |
pestki słonecznika
|
|
4 | Łyżki |
cukier
|
|
4 | Łyżki |
mleko
|
|
1 | Puszka |
gotowa masa kajmakowa
|
|
250 | Gramów |
masło
|
|
40 | Mililitrów |
Kawa espresso
|
|
SKŁADNIKI NA POLEWĘ: |
|||
5 | Łyżek | ||
![]() |
|||
5 | Łyżek |
cukier
|
|
3 | Łyżki |
Kwaśna śmietana
|
|
1 | Łyżeczka |
ŻELATYNA
|
|
2 | Łyżki |
ciepła woda
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |