Example thumb
0

Składniki

400 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól
1 Litr
Sok owocowy
20 Sztuk
Delicje
3 Sztuki
Galaretka agrestowa
2 Sztuki
budyń śmietankowy
5 Sztuk
jajko
5 Łyżek
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
5 Łyżek
cukier
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka jaj należy oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą sztywną pianę dodając cukier pod koniec ubijania. Następnie białka należy wymieszać z żółtkami, aromatem waniliowym i oliwą.
  2. Porcjami dodawać mąkę pszenną cały czas mieszając.
  3. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki i piec przez około 30- 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po upieczeniu ostudzić.
  4. Oba budynie śmietankowe należy rozpuścić w 1 szklance soku Kubuś, resztę soku należy przelać do garnka i zagotować, następnie dodać rozmieszane z Kubusiem budynie i raz jeszcze zagotować( masa powinna zgęstnieć).
  5. Gorącą masę należy rozprowadzić na cieście biszkoptowym, na masie należy ułożyć delicje czekoladą do góry. jedną galaretkę agrestową rozpuścić w 150 ml wody i odstawić do przestudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną i przestudzoną galaretkę agrestową.
  6. Masę śmietanową wylać na delicje.
  7. Dwie galaretki rozpuścić w wodzie( 1/2 ilości podanej na opakowaniu) i pozostawić do lekkiego stężenia i wylać je na masę śmietanową, odstawić do lodówki w celu całkowitego stężenia.

Opis

Kolorowe ciasto na różne okazje.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!