Ciasto raw z awokado

decomorreno
Ciasto raw z awokado

0

0 / 0

Niezwykła harmonia smaków i to bez pieczenia. Niebanalne połączenie awokado, orzechów i daktyli - a do tego wszystkiego matcha. Takiego deseru jeszcze nie było, koniecznie spróbuj!

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szkl. orzechy

0.50 szkl. daktyle

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka wiórki kokosowe

2 szt. awokado

80 sok z cytryny

2 łyżeczka ekstrakt waniliowy

80 syrop z agawy

400 mleko kokosowe

4 łyżka olej kokosowy

2 łyżeczka herbata matcha

Przygotowanie


1

Orzechy zblenduj, dodaj następnie miękkie daktyle (bez pestek) oraz kakao. Zblednuj ponownie, na koniec dodaj wiórki i wymieszaj.

2

Wyłóż do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij spód i włóż do lodówki.

3

Do blendera dodaj miąższ z dojrzałych awokado, sok z cytryny, rozpuszczony olej kokosowy, ekstrakt waniliowy oraz mleko kokosowe, syrop z agawy i sproszkowaną matche.

4

Po zblendowaniu powinien powstać pyszny i gładki zielony krem – możesz go dosładzać według własnych preferencji.

5

Przelej krem do formy i włóż do zamrażarki na minimum 4 godziny lub dłużej. Przed podaniem wyjmij na około 20 minut wcześniej. Udekoruj owocami i podawaj pokrojony na kawałki. .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły