Ciasto raw z awokado
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Ciasto raw z awokado](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976505190.jpeg&w=3840&q=75)
Niezwykła harmonia smaków i to bez pieczenia. Niebanalne połączenie awokado, orzechów i daktyli - a do tego wszystkiego matcha. Takiego deseru jeszcze nie było, koniecznie spróbuj!
0
0 / 0
Niezwykła harmonia smaków i to bez pieczenia. Niebanalne połączenie awokado, orzechów i daktyli - a do tego wszystkiego matcha. Takiego deseru jeszcze nie było, koniecznie spróbuj!
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szkl. orzechy
0.50 szkl. daktyle
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka wiórki kokosowe
2 szt. awokado
80 sok z cytryny
2 łyżecz. ekstrakt waniliowy
80 syrop z agawy
400 mleko kokosowe
4 łyżka olej kokosowy
2 łyżecz. herbata matcha
Przygotowanie
Orzechy zblenduj, dodaj następnie miękkie daktyle (bez pestek) oraz kakao. Zblednuj ponownie, na koniec dodaj wiórki i wymieszaj.
Wyłóż do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij spód i włóż do lodówki.
Do blendera dodaj miąższ z dojrzałych awokado, sok z cytryny, rozpuszczony olej kokosowy, ekstrakt waniliowy oraz mleko kokosowe, syrop z agawy i sproszkowaną matche.
Po zblendowaniu powinien powstać pyszny i gładki zielony krem – możesz go dosładzać według własnych preferencji.
Przelej krem do formy i włóż do zamrażarki na minimum 4 godziny lub dłużej. Przed podaniem wyjmij na około 20 minut wcześniej. Udekoruj owocami i podawaj pokrojony na kawałki. .