Ciasto pychotka II
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto pychotka II](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738626.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne ciasto bez pieczenia inspirowane słynnym, włoskim deser jest rewelacyjne i proste do wykonania. Krem z serka mascarpone, krakersy i bita śmietana to pyszne połączenie. Polecamy.
1
0 / 0
Pyszne ciasto bez pieczenia inspirowane słynnym, włoskim deser jest rewelacyjne i proste do wykonania. Krem z serka mascarpone, krakersy i bita śmietana to pyszne połączenie. Polecamy.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
500 serek mascarpone
700 śmietanka kremowa 30%
5 g żelatyna
0.50 szkl. mleko
2 szt. krakersy
2 szt. fix do śmietany
1 szt. polewa tiramisu
8 łyżka cukier puder
1 łyżka cukier wanilinowy
Przygotowanie
300ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec cukier puder-5 łyżek. Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatynę, odstawiamy, dodajemy łyżkę serka mascarpone, mieszamy, jak masa zacznie stygnąć, dodajemy pozostały serek a na koniec bitą śmietanę.
Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru-3 łyżki, śmietan fixu i cukru waniliowego.
Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą tiramisu, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy polewą Tiramisu, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok. pół dnia, aby krakersy zmiękły.