Example thumb
1

Składniki

500 Mililitrów
Serek do Tiramisu
700 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
5 Gramów
ŻELATYNA
0.5 Szklanki
mleko
2 Sztuki
Krakersy
2 Sztuki
Fix do śmietany
1 Sztuka
Polewa tiramisu
8 Łyżek
cukier puder
1 Łyżka
Cukier wanilinowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masa Tiramisu: 300ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec cukier puder-5 łyżek. Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatynę, odstawiamy, dodajemy łyżkę serka do Tiramisu, mieszamy, jak masa zacznie stygnąć, dodajemy pozostały serek a na koniec bitą śmietanę.
  2. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru-3 łyżki, śmietan fixu i cukru waniliowego.
  3. Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą tiramisu, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy polewą Tiramisu, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok pół dnia aby krakersy zmiękły. Smacznego !!!! :)

Opis

Druga wersja ciasta z krakersami:) Pychotka! :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!