Ciasto pychotka II

m7
Ciasto pychotka II

1

0 / 0

Pyszne ciasto bez pieczenia inspirowane słynnym, włoskim deser jest rewelacyjne i proste do wykonania. Krem z serka mascarpone, krakersy i bita śmietana to pyszne połączenie. Polecamy.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

500 serek mascarpone

700 śmietanka kremowa 30%

5 g żelatyna

0.50 szkl. mleko

2 szt. krakersy

2 szt. fix do śmietany

1 szt. polewa tiramisu

8 łyżka cukier puder

1 łyżka cukier wanilinowy

Przygotowanie


1

300ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec cukier puder-5 łyżek. Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatynę, odstawiamy, dodajemy łyżkę serka mascarpone, mieszamy, jak masa zacznie stygnąć, dodajemy pozostały serek a na koniec bitą śmietanę.

2

Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru-3 łyżki, śmietan fixu i cukru waniliowego.

3

Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą tiramisu, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy polewą Tiramisu, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok. pół dnia, aby krakersy zmiękły.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły