1

Składniki

500 Mililitrów
Serek do Tiramisu
700 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
5 Gramów
ŻELATYNA
0.5 Szklanki
mleko
2 Sztuki
Krakersy
2 Sztuki
Fix do śmietany
1 Sztuka
Polewa tiramisu
8 Łyżek
cukier puder
1 Łyżka
Cukier wanilinowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masa Tiramisu: 300ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec cukier puder-5 łyżek. Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatynę, odstawiamy, dodajemy łyżkę serka do Tiramisu, mieszamy, jak masa zacznie stygnąć, dodajemy pozostały serek a na koniec bitą śmietanę.
  2. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru-3 łyżki, śmietan fixu i cukru waniliowego.
  3. Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą tiramisu, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy polewą Tiramisu, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok pół dnia aby krakersy zmiękły. Smacznego !!!! :)

Opis

Druga wersja ciasta z krakersami:) Pychotka! :)

Podobne przepisy

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Panna cotta

Łatwy Ponad 3 godz
Panna cotta

Tarta kukurydziana bez pieczenia

Łatwy Do 1,5 godz
Tarta kukurydziana bez pieczenia

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min
Chłodnik malinowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!